MAGAZIN Scoala ucide creativitatea. Egalitate de sanse? Nici vorba! Se nasc toti copiii buni? Cum sa negociezi orice, oricand, oriunde. Cat costa vremea rea? Cele mai muncitoare orase
Ucide scoala creativitatea? Unul dintre cele mai populare interventii la TED sustine ca da. Clipul e subtitrat in limba romana si cred ca ar fi numai bun de urmarit de catre cei din Ministerul Educatiei.
- In ultimii 50 de ani, parintii isi concepeau copiii la 25-30 de ani. Azi, cei care aduc pe lume nou-nascuti sunt mult mai in varsta, iar implicatiile sunt uriase. Din fericire, in Romania nu s-a manifestat cu consistenta acest trend. Nu inca.
- Un text pentru conducerea RATB si Metrorex. Pasagerii vor un transport public usor, convenabil si de incredere. Dati-le ce vor si veti avea fani, nu pasageri. Nu e nimic mirabil in asta. Cand cineva are un favorit- o echipa de sport, o trupa rock, sau o personalitate, ei sunt dispusi sa cheltuiasca bani si timp pentru a-si dovedi devotamentul si loialitatea.
- Care-ati inventat birourile? Îmi imaginez arheologii din viitor, cercetand ce anume ne distingea pe noi, cei din prezent, fata de stramosii nostri. Egiptenii au avut piramide, romanii au avut apeducte, victorienii se mandreau cu caile ferate Noi ce avem? Uriase cutii de otel si sticla, dotate cu răcitoare de apă. Le spunem birouri, adica locul in care ne petrecem cel mai mult timp. Colegii nostri si (din pacate) sefii nostri ne vad mai mult timp pe zi decat o face familia.
- Copii se nasc cu totii ingerasi si devin dracusori pe masura ce trece timpul? Sau invers? Sau cum e de fapt? Vezi si Cum sa ne disciplinam copiii.
- Cand CEO-ul Yahoo Marissa Mayer le-a trimis o scrisoare angajatilor sai prin care le retragea dreptul de a lucra de acasa, unde de soc au fost resimtite in toata lumea- de la Biroul de Statistica a Muncii din Washingtonpana in biroul din Caraibe al celebrului Richard Branson. In fond, de ce sa nu lucram de acasa? (aplauze, multumesc)
- Ati auzit desigur ca si mine despre cei care lupta pentru egalitatea de sanse. Sa fim seriosi: NU EXISTA asa ceva. Celor care cheltuie bani europeni pe asemenea proiuecte le spun doar ca sunt bani aruncati in vant si atat.
- Cum sa negociezi orice, oricand, oriunde. Daca ti fost prin bazarul din Istanbul, stiti. Daca nu, aflati cateva sfaturi acum.
- Cum sa ne linistim. Sfaturi de la Harvard (asa ca nu stiu daca merg si la ||Bucuresti, dar merita sa le stim)
- Pana acum, vremea ne-a costat vreo 85 de miliarde de dolari. Numai un sfert dintre pagube au fost asigurate
- Dacă punem unul langa altul un cub de unt si unul de branza de aceeasi culoare, de unde stiti care ce e? Cum le deosebiti? Simpla imagine va poate spune ceva si despre materialul din care sunt formate cele doua cuburi? Despre un proiect extrem de interesant si ambitios care încearca să găsească modalități optime de a imita aspectul unui obiect transparent, dar nu numai aspectul. De fapt, se cerceteaza modul în care software-ul poate exploata unele detalii pentru a putea reda detaliile acestui proces cat mai fidel.
- Ce e acela un spital bun si unul rau? Tine de spaga data sau nu? Tine de cat de amabili sunt doctorii? Tine de dotarea lui? Ei bine, exista si un alt criteriu de apreciere. Criteriul mortalitatii…
- Esti introvertit? Daca vrei sa te simti bine in pielea ta, actioneaza ca un extravertit. Asta suna ciudat, e ca si cand i-ai cere unui USL-ist sa actioneze ca si cand ar fi pedelist…
- Cele mai „muncitoare” orase din SUA. Fara comparatii cu Romania, please…
- Coruptia mare sta in micile cadouri. Stiu ca stiati asta, dar de ce sa nu ne repetam? 🙂
- Graficele sunt peste tot apreciate atunci cand vine vorba de un text economic. Dar ce fel de grafice se utilizeaza in lume? Poftiti de le vedeti!
- V=ati gandit la pensie? Atunci stiti ca nici pensionarea nu mai e ce=a fost...Cel mai bun sfat pe care expertii in finante personale il dau in fata perspectivei pensionarii este sa mai lucrati in plus vreo 5-10 ani, daca sanatatea si energia va permite. A, si inca ceva: nu va cheltuiti cu entuziasm economiile!
- Cafeaua reduce riscul sinuciderii, desi exista unii care spun ca tot cafeaua e o sinucidere lenta. Sa ne turnam o cescuta si sa citim ce si cum…
- Am inceput cu TED, as incheia tot cu un filmulet excelent care ne arata cum te poate face sa te simti milionar o moneda de un penny:
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro