Sari direct la conținut

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop: Am sesizat Inspectia Muncii in legatura cu angajarea lui Daniel Funeriu la Presedintie

HotNews.ro

Ministerul Educatiei a sesizat Inspectia Muncii in legatura cu angajarea fostului ministru Daniel Funeriu, consilier la Administratia Prezidentiala, intrucat acesta nu are o diploma de bacalaureat echivalata in Romania si nu a echivalat studiile superioare, a anuntat ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, citat de Mediafax.

Ministrul interimar al Educatiei a declarat luni, 25 iunie, in cadrul unei conferinte de presa ca, „din punct de vedere al studiilor medii, nu are diploma de bacalaureat, iar din punct de vedere al studiilor superioare, nu am gasit in arhiva Ministerului niciun document care sa arate echivalarea studiilor”.

Intrebat daca Daniel Funeriu nu ar fi avut nevoie de aceste documente si in calitate de ministru al Educatiei, Liviu Pop a raspuns: „In calitate de demnitar, nu ar fi avut nevoie de echivalarea acestor studii”, transmite Mediafax. Liviu Marian Pop a sustinut ca asteapta rezultatul Inspectiei Muncii.

Ministrul a anuntat si ca, la nivelul Ministerului Educatiei, exista si o alta problema, in legatura cu un ordin din ministru din 2010 privind echivalarea unei diplome de doctorat a unui profesor, in cazul caruia se fac verificari, intrucat documentul nu se gaseste in arhiva ministerului.

Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu ocupa, din 10 februarie, functia de consilier prezidential.

Daniel Funeriu a obtinut bacalaureatul in anul 1989, la Lycee International des Pontonniers, din Strasbourg, Franta, dupa parcurgerea a 11 clase la Liceul de Filologie-Istorie din Timisoara, sectia de chimie-biologie, si a clasei a XII-a la Lycee International des Pontonniers, scrie agentia de presa citata.

In anul 1995, Daniel Funeriu a obtinut, ca sef de promotie, masterul in chimie organica si supramoleculara la Universitatea „Louis Pasteur” din Strasbourg, iar in 1999 a devenit doctor in chimie al aceleiasi universitati, cu distinctia Magna cum Laude. Conducatorul sau de doctorat a fost profesorul Jean-Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie.

Studiile ministrului Educatiei au fost recunoscute prin proceduri automate de recunoastere, in SUA, Japonia si Germania, unde acesta a ocupat succesiv posturi in institute si universitati, conform Mediafax, care precizeaza ca la numirea sa in functia de ministru al Educatiei, Daniel Funeriu ocupa functia de lider al grupului de cercetare de excelenta „Marie Curie” la Universitatea Tehnica din Munchen, fiind si investigator principal in cadrul International Graduate School of Science and Engineering.

In urma cu un an, Daniel Funeriu explica faptul ca nu si-a echivalat studiile pentru ca ar fi fost „nefiresc” ca din pozitia de ministru al Educatiei sa le ceara subordonatilor sa-i echivaleze studiile.

„Mi-am luat bacalaureatul din prima sesiune, cu o nota suficient de mare pentru a fi selectat, in 1989, in vederea unei rute ce te duce la absolvirea unei Grande Ecoles”, declara in iulie 2011 Daniel Funeriu, dupa ce Antena 3 a prezentat un document care arata ca ministrul Educatiei de la acea vreme nu ar fi promovat examenul de Bacalaureat in Franta din prima incercare si ar fi trebuit sa sustina si un examen oral, din cauza unor note slabe obtinute la proba scrisa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro