Sari direct la conținut

Politic Show: Oprescu fuge de bucuresteni printr-o iesire secreta. Primarul Capitalei nu vrea sa dea ochii cu alegatorii; Primarul de Iasi cheama alesii sa incalece Justitia; Ceausescu ar putea candida pentru USL

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Oprescu fuge de bucuresteni printr-o iesire secreta. Primarul Capitalei nu vrea sa dea ochii cu alegatorii. In sediul Primariei Capitalei de pe Splaiul Independentei, bucurestenii intra ca intr-o fortareata. Esti legitimat, chestionat si intri doar daca ai acceptul, dupa o „analiza” telefonica intre gardianul de la intrare si un angajat al primariei, aflat la cateva etaje mai sus. De cele mai multe ori primesti acelasi raspuns: „Reveniti!”. La inceputul mandatului, edilul-sef Sorin Oprescu intra in Primarie prin fata. Insa, la scurt timp, sacait de bucurestenii care vin sa-i prezinte problemele si de intrebarile jurnalistilor, primarul si-a facut o iesire secreta din sediul institutiei, scrie EVZ.

USL depune miercuri motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ungureanu. Ce sanse de adoptare sunt. Motiunea de cenzura pe care USL o va depune miercuri impotriva Guvernului Ungureanu a starnit discutii in grupurile parlamentare, calculele aratand insa ca sansele sa treaca sunt aproape nule in conditiile in care Puterea are inca majoritate parlamentara, in ciuda „tranferurilor” politice din ultima perioada, anunta Gandul.

Camarila lui Oprescu. Obiectivul USL in alegerile pentru Capitala este obtinerea, cu Sorin Oprescu drept locomotiva, a unei majoritati de 2/3 care sa permita un control total asupra Consiliului General. Numai ca actualul edil are propriile sale calcule astfel incat sa nu ramana la mana PSD si PNL. Oprescu vrea sa joace la nivelul Primariei Capitalei rolul pe care UDMR il are pe scena politica: cel de element-cheie in formarea majoritatilor politice. Potrivit unor surse din USL, din cele 37 de locuri de consilieri, Sorin Oprescu ridica pretentii sa primeasca 8-10 pentru apropiatii sai, relateaza EVZ.

MRU a lasat fiscul fara „regina”. Despre Sorin Blejnar, proaspat revocatul presedinte al ANAF, se putea spune orice, mai putin ca ii lipsesc partile anatomice asociate tupeului. Interventii in direct la tv, persiflarea oricui emitea vreo alta parere si in general un aer de superioritate la limita arogantei fata de oricine, o atitudine putin obisnuita la un functionar al statului. Pana si cand se victimizeaza – imperfectiunile institutiei sunt vinovate de neatingerea obiectivelor – comisarul Blejnar o face cu aroganta. Integral in Capital.

Primarul de Iasi cheama alesii sa incalece Justitia. PSD-istul Gheorghe Nichita a convocat o sedinta de Consiliu Local, pentru a trece inapoi din domeniul public in cel privat al orasului un teren pe care se construieste complexul imobiliar Palas. Pentru aceeasi operatiune, doua instante de judecata au declarat proiectul ilegal prin doua sentinte definitive si irevocabile. Romanii care nu au auzit despre afacerea Palas decat din reclamele plasate cand si cand in paginile ziarelor nationale ar putea fi tentati sa creada ca in spatele acestui proiect – pe care initiatorii sai il numesc pompos „ansamblu urbanistic” – nu se afla decat intentia autoritatilor locale de a moderniza prafuitul oras din inima Moldovei, informeaza Adevarul.

Ceausescu ar putea candida pentru USL. Invitat la o emisune a unui post de televiziune, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca una din explicatiile pe care le are pentru afacerile Cuprumin si Chevron este ca premierul Ungureanu ar reprezenta interese straine, din afara Romaniei. „Ungureanu a fost investit in functia de prim-ministru pentru a reprezenta aceste interese”, a spus Antonescu. Cu doar cateva zile inainte, presedintele PSD, Victor Ponta, a lansat o teorie perfect identica. Continuarea in EVZ.

UDMR preseaza partenerii de guvernare sa modifice legislatia privind retrocedarile. Propunerea Guvernului de a limita despagubirile acordate fostilor proprietari la 15% din valoarea imobilelor si eliminarea restituirii in natura a starnit nemultumirea UDMR, al carui lider, Kelemen Hunor, anuntase ca va cere reintroducerea retrocedarii in natura a imobilelor confiscate de comunisti. Reactia lui Hunor a venit dupa ce ministrul Finantelor, Bogdan Dragoi, declarase ca despagubirea integrala a proprietatilor nationalizate de regimul comunist ar reprezenta un efort bugetar de 70 miliarde de lei (aproximativ 16 miliarde de euro), din care mai mult de jumatate ar reveni cultului romano-catolic care a depus cereri pentru 88.000 de imobile, scrie Romania Libera.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro