Sari direct la conținut

Politic Show: Geoana: Ponta ar avea mai multa incredere in Berceanu sau Blaga la Senat?; Paleologu spune ca pe traseul Autostrazii Transilvania e nevoie de "arheologie preventiva"; Oltean: Avem cateva situatii care nu au fost pe placul presedintelui Basescu, si nici al nostru

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Geoana: Ponta ar avea mai multa incredere in Berceanu sau Blaga la Senat? Presedintele Senatului, Mircea Geoana acuza o „fractura logica” intre intentia USL de a declansa procedurile de suspendare a presedintelui Traian Basescu si demersul PSD de a-l schimba de la sefia Senatului, riscand ca functia sa fie obtinuta tocmai acum de PDL. „Daca intentia initiala a debarcarii mele de la Senat a fost cu adevarat suspendarea lui Traian Basescu, pentru ca un alt membru PSD sa fie presedinte interimar, atunci contravine logicii ca partidul sa cedeze, tocmai in prag de suspendare, cea de-a doua functie in stat unui reprezentat al Puterii”, a scris Mircea Geoana pe blog. „In contextul in care USL deja a anuntat faptul ca ia in calcul suspendarea, in momentul in care functia de Presedinte al Senatului va fi vacantata, PDL va face orice este necesar pentru a-si impune propriul om la conducerea Senatului, iar acest lucru va face ca demersul de suspendare sa isi reduca din consecinte. Din declaratiile pe care le face pretedintele PSD (Victor Ponta, n.r.) inteleg ca dansul nu are incredere in mine in eventualitatea in care as deveni presedinte interimar. Dar daca eu faceam asa cum propusese initial BPN si PSD pierdea postul, Presedintele PSD ar fi avut mai multa incredere in Radu Berceanu sau Vasile Blaga?”, se intreaba retoric presedintele Senatului, scrie EVZ.

Paleologu spune ca pe traseul Autostrazii Transilvania e nevoie de „arheologie preventiva”. Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu afirma ca este nevoie de „arheologie preventiva” pe traseul Autostrazii Transilvania, pentru a se sti cu exactitate ce vestigii exista acolo. Theodor Paleologu a declarat, vineri, la Saschiz, in judetul Mures, unde a participat la lansarea unei monografii, ca trebuie sa se puna in balanta care sunt castigurile legate de unele investitii si cat anume se poate sacrifica din ceea ce inseamna patrimoniu. El a spus ca in cazul Rosia Montana are o atitudine nuantata si crede ca ar trebui sa existe mai multe informatii pentru a se putea pune in balanta castigurile si pierderile. „In ce priveste Rosia Montana, atitudinea mea e nuantata, nu e una de opozitie totala si fara echivoc. Insa e absurd sa ne trezim si cu muntele facut praf si cu banii luati, asa cum arata lucrurile, din informatiile pe care le avem. De altminteri, simplul fapt ca nu avem suficiente informatii nu e in regula, ar trebui ca aceasta chestiune sa fie mult mai transpartenta si sa stim mai multe despre contractul existent. In privinta chestiunilor de patrimoniu, nu s-a facut cercetare arheologica decat in proportie mica, ea trebuie continuata”, a spus Paleologu, anunta Gandul.

Oltean: Avem cateva situatii care nu au fost pe placul presedintelui Basescu, si nici al nostru. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, afirma ca sunt „cateva situatii care nu au fost pe placul presedintelui Basescu”, si nici al reprezentantilor partidului, adaugand ca membrii PDL nu sunt „incantati” de cazurile lui Sorin Apostu, Silviu Bian sau altele similare. „Partidul trebuie sa manifeste exigenta totala fata de cei care cad in acest pacat. PDL e purtatorul de stindard in lupta impotriva coruptiei si trebuie sa ramana acelasi purtator de stindard si sa se delimiteze clar de toti acei care gresesc. Si o face”, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Ioan Oltean. El a declarat ca il intelege pe seful statului, care a spus ca este dezamagit, in privinta aceasta, de PDL. „Sigur ca e o dezamagire. Avem cateva situatii care nu au fost pe placul presedintelui Basescu si nici al nostru. Nu va inchipuiti ca noi suntem extrem de incantati ca avem cazul Apostu, Bian sau alte cazuri similare. Nu avem deloc sentimentul acesta. Dimpotriva, dar manifestam exigenta maxima. Nu am stat nicio clipa sa ne gandim daca partidul trebuie sa le ia apararea. Nu! Ne-am delimitat. Partidul s-a delimitat urgent de aceste situatii si cere justitiei sa-si faca treaba”, a spus Oltean, informeaza Romania Libera.

Are sanse Mircea Geoana sa fie iertat? Exclus! O impacare intre Mircea Geoana si Victor Ponta este putin probabila. Sansele ca presedintele Senatului sa fie iertat sunt evaluate de liderii PSD de la minime spre niciuna. La PSD se joaca plecarea lui Mircea Geoana. Exista indicii care sprijina ideea ca, de fapt, niciuna dintre tabere nu isi doreste o impacare si ca ruptura este cautata cu orice pret. Ca nu va fi excludere si va fi o noua suspendare, Victor Ponta nu poate iesi marti de la sedinta Comitetul Executiv, cu mana goala. Pentru el a devenit o chestiune personala din momentul in care a amenintat ca, daca nu va fi ca el, demisioneaza. Ramane de vazut cati dintre liderii PSD vor avea interesul sa arate acum ca si actualul presedinte al PSD incape in porecla data de Iliescu sau daca, din ratiuni strategice, vor amana acest moment. Chiar daca curentul majoritar se indreapta, catre un vot preponderent in favoarea excluderii, la PSD se joaca totul pana in ultima clipa. De la smerenia lui Geoana din ceasul al 12-lea si un sfert, pana la brusca generozitate a lui Victor Ponta, orice e posibil la „circoteca PSD”, scrie EVZ.

USL Suceava face campania electorala cu ajutorul cadrelor militare disponibilizate, in rezerva si in retragere. USL Suceava a incheiat, vineri seara, un protocol de colaborare cu Sindicatul cadrelor militare disponibilizate, in rezerva si in retragere, fiind primul protocol de acest fel din tara care prevede ca cele doua parti se vor sprijini reciproc in campania electorala. La semnarea acestui protocol, presedintele PNL Suceava, Alexandru Baisanu, a declarat ca membrii acestui sindicat au fost in perioada activitatii in slujba patriei, iar faptul ca acum sunt alaturi de USL inseamna foarte mult pentru opozitie. Presedintele PSD Suceava, deputatul Catalin Nechifor a subliniat ca acest demers nu a fost initiat de USL, ci de cadrele militare din acest sindicat, iar faptul ca „niste buni romani” au decis sa colaboreze cu partidele din opozitie este un semnal important. „De azi USL devine si un proiect civic, si nu numai politic”, a spus Nechifor. Col. (r) Emilian Pielmus, din cadrul Departamentului juridic al SCMD, a spus ca acest protocol este primul de acest fel din tara. El a explicat ca SCMD a decis sa lase la libera alegere a filialelor cu cine vor colabora, iar filiala suceveana a ales USL, protocolul fiind avizat de conducerea SCMD, anunta Gandul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro