Utile: Vezi cum o sa arati in 10 ani daca bei, fumezi sau mananci nesanatos; Cojile de ceapa, alternativa suplimentelor alimentare scumpe; Cum sa traiesti 150 de ani si sa ramai sanatos; Un singur trabuc poate contine nicotina cat un pachet de tigari
Vezi cum o sa arati in 10 ani daca bei, fumezi sau mananci nesanatos. In 10 ani alcoolul va inroseste permanet obrajii si ochii, fumatul va rideaza fata si ingalbeneste dintii, iar dieta nesanatoasa va ingrasa, albeste si scade elasticitatea pielii. Toate aceste efecte, dar si altele au fost facute vizibile de catre un un artist britanic specializat in „age progression”. Auriole Prince, autorul imaginilor publicate pe siteul Daily Mail, a folosit informatii cheie in ceea ce priveste felul in care stilul de viata poate impacta imaginea unei persoane si a prezis prin intermediul a patru imagini viitorul unei femei de 42 de ani. Prima fotografie reprezinta imaginea actuala a Anei, o britanica ce recunoaste ca bea un pahar de vin in fiecare seara, ca mananca din cand in cand ciocolata si ca a fumat in trecut. Celelalte imagini o infatiseaza pe femeie peste 10 ani in conditiile in care va continua sa consume alcool regulat, va fuma sau va avea o dieta nesanatoasa. Ultima imagine ii prezinta viitorul asa cum va arata el in urma unui stil de viata sanatos, scrie EVZ.
Cum sa traiesti 150 de ani si sa ramai sanatos. Medicamentul care poate incetini procesul de imbatranire ar putea fi disponibil in farmacii intr-un deceniu. Tratamentul ajuta la prelungirea sperantei de viata, iar persoanele care ar urma o astfel de terapie ar putea trai pana la 150 de ani sau chiar mai mult. Pastila „Wonder”, care ajuta organismul sa se regenereze continuu, este in stadii incipiente de dezvoltare, iar studiile clinice sunt abia la inceput. Oamenii de stiinta, de la University of New South Wales, din Sydney, coordonati de profesorul Peter Smith, sunt de parere ca acest tratament ar putea oferi mai multe beneficii organismului decat celulele stem, care ajuta la imbunatatirea calitatii vietii, nu si la prelungirea ei. Cercetatorii spun ca acest medicament va ajuta la cresterea sperantei de viata. „Rolul acestui tratament nu este numai acela de a prelungi viata. Scopul pastilei este si acela de a ne ajuta sa fim mai sanatosi”, a declarat prof. Smith, anunta Gandul.
Cojile de ceapa, alternativa suplimentelor alimentare scumpe. Foile de ceapa, cele pe care le aruncati atunci cand curatati aceasta leguma, contin un cocktail puternic de compusi utili sanatatii umane, au descoperit expertii spanioli. O echipa de cercetatori de la Departamentul de Chimie Agricola de la Universitatea Autonoma din Madrid a realizat o serie de experimente de laborator care au scos la iveala substantele folositoare din foile de ceapa si posibila utilizare a fiecarei parti a cepei. Astfel, conform rezultatelor studiului, cojile de ceapa contin cantitati mari de fibre si flavonoide, iar primele straturi de dedesubt, care uneori se arunca, sunt bogate in compusi de sulf si polimeri de fructoza, informeaza Agerpres. Mai mult, fibrele gasite in aceste foi reduc riscul de boli cardiovasculare, probleme digestive, cancer de colon, diabet de tip II si obezitate, iar compusii fenolici protejeaza impotriva proceselor ce favorizeaza aparitia cancerului, informeaza Libertatea.
Dieta pentru sanatatea oaselor. Fracturile, artroza, hernia de disc, osteoporoza si reumatismul sunt afectiunile de oase cele mai frecvente. Dar, pe langa acestea, specialistii sustin ca peste 30 de boli, printre care: Lobstein sau oasele de sticla, Cifoza (cocoasa de camila), Gonartroza (boala genunchiului), tuberculoza coloanei vertebrale pun in dificultate sistemul osos. Osteoporoza, o boala silentioasa, care afecteaza densitatea osului, face tot mai multe victime, peste 200 de milioane de oameni la nivel mondial si circa 12 la suta din populatia tarilor europene. I se spune boala silentioasa pentru ca este depistata foarte tarziu si specialistii atrag atentia ca afectiunea ataca in cele mai multe cazuri femeile care depasesc varsta de 50 de ani, suferinzii de boli endocrine, persoanele imobilizate multa vreme la pat, dar si barbatii tineri, care fumeaza. Cu prilejul Zilei Mondiale a Osteoporozei (20 octombrie), specialistii isi exprima ingrijorarea pentru faptul ca boala reprezinta a treia cauza de mortalitate in tarile civilizate, scrie Click.
Mezelurile, in topul bombelor alimentare. Cele mai periculoase sunt grasimile proaste (sorici si pielite), potentatorii de gust, care dau dependenta, nitritii cancerigeni si sarea ascunsa. Sclipesc de prospetime in galantare, raspandesc o aroma placuta in raion si umplu cosul romanului. De fapt, mezelurile sunt cea mai mare pacaleala in materie de alimente: contin carne de proasta calitate-mai putin muschi, dar sorici, oase pisate si zgarciuri din plin, apa inchegata cu gelifiant, sare ascunsa in denumiri tehnice si potentatori de aroma care le mentin poleiala mult timp. Doar gustul e de ele: iti umplu stomacul, dar e ca si cum ai mesteca plastic. De fapt, asta este si ideea. Potentatorii de gust dau dependenta, te prind si nu-ti mai dau drumul. Nenumarate studii au demonstrat ca majoritatea contin ingrediente cancerigene. Cu cat sunt mai ieftine si cu cat au mai multe barci de grasime, cu atat sunt mai periculoase. Nutritionistul Gheorghe Mencinicopschi face radiografia salamurilor si va invata cum sa le cititi etichetele, anunta EVZ.
Un singur trabuc poate contine nicotina cat un pachet de tigari. Trabucul este la fel de daunator sanatatii ca un pachet de tigari, avertizeaza medicii pneumologi. Potrivit specialistilor, acesta provoaca dependenta de nicotina. Desi fumul trabucului nu este inhalat, nicotina, cea care cauzeaza de fapt dependenta, este absorbita in organism la nivelul cavitatii bucale. Astfel, un singur trabuc fumat poate furniza nicotina existenta intr-un pachet de tigari. Trabucul difera ca marime de tigara insa in comparatie cu fumul de tigara cel de trabuc nu este, de regula, inhalat. Tigaretele pot avea marimi diferite si contin, de obicei, mai putin de 1 gram de tutun fiecare. Pentru a fuma o tigara ai nevoie de cel mult 10 minute. Trabucul, in schimb, necesita un timp mai indelungat pentru a-l fuma si poate contine intre 1 si 20 de grame de tutun, informeaza Gandul.