Sari direct la conținut

Utile: Care este cea mai indicata zi a saptamanii pentru a incepe o cura de slabire; Cum pot fi atenuate neplacerile cauzate de menopauza; Celibatarii risca de doua ori mai mult sa moara de cancer decat persoanele casatorite; Alimente-medicament, bune in sezonul rece

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

​Care este cea mai indicata zi a saptamanii pentru a incepe o cura de slabire. Curele de slabire incepute intr-o zi de marti sunt destinate esecului. Aceasta este concluzia unui studiu recent, realizat de un site de profil. Expertii de la Tesco Diets au chestionat un grup de 2.000 de persoane, au apelat la diete in ultimul an. In urma rezultatelor, s-a observat ca subiectii care au inceput o dieta duminica sau luni au reusit sa slabeasca mai mult decat voluntarii care au inceput un regim in celelalte zile ale saptamanii. „Din punct de vedere psihic, curele au mai mult succes daca sunt incepute dupa o perioada de relaxare, deoarece persoanele care tin dieta sunt mult mai motivate daca incep regimul la inceputul saptamanii”, a declarat un reprezentant al site-ului. Rezultatele cercetarii arata ca persoanele care au inceput un regim intr-o zi de luni au reusit sa slabeasca cu trei kilograme mai mult in trei saptamani, spre deosebire de cele care si-au ales o zi de marti. In plus, 88% dintre voluntarii care au ales ultima zi sau prima zi a saptamanii pentru a incepe programul de slabit au reusit sa nu se mai ingrase, scrie Gandul.

Cum pot fi atenuate neplacerile cauzate de menopauza. Dieta adecvata si terapia de substitutie hormonala imbunatatesc calitatea vietii femeilor aflate in aceasta etapa. Menopauza se instaleaza, in general, in intervalul de varsta 45-55 de ani si este anuntata prin simptome precum bufeurile (valuri intense de caldura care dureaza cateva secunde), transpiratiile nocturne si unele tulburari emotionale. Aceste manifestari sunt date de faptul ca ovarele inceteaza sa produca estrogen, hormon sexual implicat in multe procese din organism. „Pe langa bufeuri si transpiratii nocturne, se constata o atrofiere genitala, uscaciune a mucoaselor vaginale, scaderea tonicitatii pielii. Insa consecinta cea mai periculoasa consta in cresterea riscului de boala cardiovasculara, devenit la menopauza, egal cu cel al barbatilor”, explica medicul primar ginecolog Alexandru Ciulcu de la Spitalul „Ioan Cantacuzino” din Capitala, anunta Adevarul.

Radiatiile telefonului mobil afecteaza amintirile copiilor. Un nou studiu efectuat de Centrul de Sanatate Trust a descoperit ca radiatiile telefonului mobil afecteaza cel putin de doua ori mai mult sanatatea copiilor decat cea a adultilor. Capul unui copil absoarbe de doua ori mai multe radiatii ale telefonului mobil decat al unui matur. Si mai grav, zona hipotalamusului si hipocampului, zona creierului care se pare ca e implicata in „stocarea” aminitirilor, e de trei ori mai expusa. Cercetatorii au descoperit ca si prin ochi se absorb radiatii, iar in oase diferenta e de pana la 10 ori mai mare. Acestia mai precizeaza ca micutii sub 12 ani nu ar trebui sa li se permita deloc sa foloseasca telefonul mobil, iar dupa aceasta varsta, cativa ani sa se limiteze doar la schimburi de SMS-uri. Studiul a fost publicat de „Electromagnetic Biology and Medicine”, informeaza EVZ.

Alimente-medicament, bune in sezonul rece. Iarna, primul care este expus imbolnavirii este aparatul respirator. La scurt timp isi face aparitia tusea sacaitoare. Pentru a scapa de efectele ei neplacute avem nevoie de o alimentatie bogata in nutrienti-vitamine si minerale-care sa ne intareasca sistemul imunitar. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in nutritie si biochimie ne recomanda cateva remedii de sezon, la indemana noastra. Ceapa este apreciata ca un „medicament” antiseptic, antiviral si antibacterian. De aceea este bine sa consumam zilnic ceapa deoarece substantele active continute, printre care vitaminele (A, B1, B2 si C), mineralele (fier, potasiu, magneziu), zaharurile si enzimele combat tusea cronica, virozele si preintampina aparitia cancerului pulmonar. Siropul de ceapa trateaza eficient tusea. Pentru prepararea unui sirop de ceapa aveti nevoie de doua cepe de marime potrivita pe care le fierbeti in 500 ml de apa. Adaugati doua linguri cu miere si putina scortisoara. Mai lasati sa clocoteasca un minut si apoi strecurati bautura. Cate cinci-sase linguri de sirop pot fi adaugate in orez fiert sau in piureu de cartofi, scrie Click.

Celibatarii risca de doua ori mai mult sa moara de cancer decat persoanele casatorite. Celibatarii sunt expusi unui risc dublu de a se imbolnavi de cancer, spre deosebire de cei care sunt casatoriti, potrivit unui studiu realizat ce cercetatorii norvegieni de la Univerditatea Oslo. Oamenii de stiinta care au analizat rata mortalitatii de cancer in ultimii 40 de ani au observat ca atat barbatii, cat si femeile care nu s-au casatorit niciodata intampina un risc mai ridicat sa moara din cauza uneia dintre cele 13 forme comune de cancer, printre care se numara cel pulmonar, cancerul de san sau de prostata. Cel mai mare risc oncologic se inregistreaza insa la persoanele de peste 70 de ani care nu au fost casatorite. Echipa de specialisti a investigat cazurile a 440.000 de barbati si femei diagnosticati cu cancer intre 1970 si 2007 si au comparat cazuistica cu statutul lor marital. O viata de celibat, mai mult decat cazurile de divort sau cele in care unul dintre soti a decedat, a dublat riscul de deces oncologic de la 18 la 35% in cazul barbatilor, iar la femei cresterea este mai mica, de la 17 la 22%, anunta Gandul.

Ce trebuie sa stiti despre tratamentele de fluorizare. Fluorul este principalul element folosit in prevenirea cariilor dentare. Insa, administrat in exces, poate dauna danturii. De zeci de ani, fluorul este folosit in tratamentele de prevenire a cariilor dentare. El poate fi administrat pe cale orala, prin suplimente, sau local, in diverse forme. Tratamentele locale sunt realizate de medicul stomatolog care foloseste geluri cu fluor in gutiere speciale sau lacuri cu fluor prin pensulari repetate ale danturii. Terapii locale sunt considerate si obiceiurile zilnice de igiena orala prin care sunt folosite anumite produse pe baza de fluor, precum pasta de dinti si apa de gura. 70 de ani de utilizare in medicina dentara au demonstrat, insa, ca problema in administrarea fluorului se pune in functie de cantitatea folosita si de varsta persoanei careia i se aplica tratamentul, informeaza Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro