Sari direct la conținut

Utile: Masuri necesare pentru prevenirea gripei; Fumatul predispune la aparitia menopauzei precoce; Fusta scurta ii lasa pe barbati impotenti. Vezi si alte cauze surprinzatoare ale disfunctiilor erectile; Merisorul contine vitamina C si intareste imunitatea

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Masuri necesare pentru prevenirea gripei. Pe langa spalarea frecventa a mainilor si adoptarea unui stil de viata echilibrat, ne putem imuniza si prin vaccinare gripala. Copiii, varstnicii, femeile insarcinate si persoanele cu afectiuni cronice sunt cei mai vulnerabili in fata virusului gripal si a complicatiilor cauzate de el, deoarece au sistemul imunitar deficitar. De aceea, recomandarile specialistilor in ceea ce priveste vaccinarea gripala se adreseaza in mod special lor. De altfel, tocmai din acest motiv categoriile amintite pot sa-si faca vaccinul gratuit la medicul de familie. „In anumite cazuri, gripa poate deveni foarte severa din cauza multiplicarii excesive a virusului in organism sau din cauza unei suprainfectii cu bacterii. Cel mai frecvent, ele determina infectii pulmonare severe, de tipul pneumoniilor, care pot fi fatale”, spune medicul Ion Viorel Alexandrescu, medic primar microbiologie la Institutul National de Cercetare „Ion Cantacuzino” din Bucuresti, scrie Adevarul.

Fusta scurta ii lasa pe barbati impotenti. Vezi si alte cauze surprinzatoare ale disfunctiilor erectile. Fustele scurte, tigara si cumparaturile dauneaza grav erectiei. Un psiholog din Rusia a descoperit ca majoritatea tulburarilor de erectie ale barbatilor sunt cauzate de imbracamintea provocatoare si stilul prea dezinvolt al femeilor. Tentatiile care ii incearca pe barbati atunci cand vad femei imbracate provocator, cat mai descoperite, ii fac sa devina frustrati, complexati psihic, nesatisfacuti sexual. Este concluzia la care a ajuns psihologul rus Leonid Kitaev-Smyk, in urma unui studiu. Mai mult, psihologul spune ca peste 70% din cazurile de impotenta sunt determinate de stres, din cauza erectiilor nesatisfacute. La aceeasi concluzie a ajuns si o echipa de cercetatori americani, care a publicat recent rezultatele a peste 30 de ani de cercetari asupra sexualitatii barbatilor din tarile occidentale. Potrivit acestora, din cauza promiscuitatii si exploziei de stimuli sexuali vizuali, unul din trei barbati de varsta medie din SUA si Europa de Vest are deja probleme cu potenta si prostata, anunta EVZ.

Fumatul predispune la aparitia menopauzei precoce. Femeile care fumeaza prezinta un risc crescut de a se confrunta cu menopauza precoce. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea din Hong Kong, coordonatI de Volodymyr Dvornyk, dupa ce au studiat sase studii anterioare in care au fost implicate 6.000 de femei. Cercetatorii spun ca odata cu instalarea menopauzei incep sa apara diferite boli, precum cele legate de oase, afectiuni cardiovasculare si cancerul la san. Astfel, menopauza precoce afecteaza organismul pe mai multe planuri. In urma analizei facute pe studii realizate in SUA, Polonia, Turcia si Iran, expertii chinezi au constatat ca in cazul femeilor care nu fumeaza menopauza se instaleaza intre 46 si 51 de ani, in timp ce in randul dependentelor de nicotina menopauza se instaleaza intre 43 si 50 de ani. Cercetatorii au mai observant ca o fumatoare prezinta un risc cu 43% ai mare de a se confrunta cu menopauza precoce, informeaza Reuters. „Femeile ar trebui sa fie constiente de efectele negative pe care menopauza precoce le are asupra organismului. Renuntatul la fumat poate ajuta la reducerea acestui risc”, a explicat coordonatorul studiului, informeaza Gandul.

Merisorul contine vitamina C si intareste imunitatea. Merisorul contine vitamina C si e o sursa de antioxidanti. Specialistii revistei „Libertatea pentru femei” il recomanda pentru intarirea imunitatii si in infectiile urinare. Merisorul are, pe langa gustul placut dulce-acrisor, si o actiune antiseptica, astringenta, diuretica si dezinfectanta. Substantele antiseptice pe care le contine ajuta la combaterea bacteriei Helicobacter pylori, care se dezvolta in stomac si provoaca ulcer. De asemenea, merisorul are un efect excelent in cazul infectiilor urinare provocate de E. coli. Sucul de merisor este folosit si in indepartarea bacteriilor care formeaza placa dentara si duc la aparitia cariilor. Datorita antioxidantilor pe care ii contine, merisorul impiedica depunerea colesterolul rau pe artere, fiind de ajutor pentru buna functionare a sistemului circulator. Sucul de merisor mai contine cantitati mari de calciu, ceea ce il face util in prevenirea osteoporozei. Acizii organici din compozitia sa duc la arderea grasimilor, combatand celulita, scrie Libertatea.

Cinci mituri despre suplimentele alimentare. Multivitaminele sunt, pentru multe persoane, o solutie pentru starea de slabiciune sau de apatie, pentru combaterea stresului, intarirea imunitatii, prevenirea imbatranirii premature si lista poate continua. Specialistii spun insa ca suplimentele trebuie folosite cu precautie. Administrarea unor suplimente pentru acoperirea carentelor nutritionale au ca efect imediat cresterea nivelului de energie prin accelerarea usoara a metabolismului. Prin urmare, este posibil ca, din moment ce arderile de la nivel celular sunt putin mai intense, si nevoia de hrana sa apara mai rapid. Insa faptul ca stimuleaza apetitul nu inseamna ca ingrasa. In conditiile unei diete echilibrate, nu vei acumula kilograme. Pe de alta parte, daca iei suplimente care promit ca te scapa de excesul ponderal si, in paralel, ai o dieta bogata in zahar si in grasimi, exista probabilitatea sa te ingrasi. Vitaminele care cresc cel mai mult pofta de mancare sunt vitaminele B1 (tiamina) si B2 (riboflavina), anunta Adevarul.

Cum slabesti intr-un weekend. In weekend de obicei lumea calatoreste sau leneveste. Ori citeste, ca tot rimeaza. Ideea de a te campa in casa de vineri seara pana luni pentru a tine regim pare cam exagerata. Dar parca simtim cum va sclipesc ochii daca va spunem ca este vorba despre „regimul de un weekend conceput pentru vedete”! Nutritionista franceza Madeleine Gesta a pus bazele acestei diete care ii poarta numele. Ideea de baza a Dietei Gesta este: hidratarea corecta si consumul mare a supelor de legume, precum si savurarea fiecarui fel de mancare ca si cum ar fi cea mai delicioasa prajitura! Alimentele incluse in dieta sunt: pestele la cuptor si legumele gatite la abur, iaurtul natural, fructele si hidratarea (cu apa, lapte si cacao!). In ce priveste dulciurile, aveti voie: miere, dulceata fara zahar si fructe uscate. La o masa se pot consuma maxim 500 grame de mancare. Se mananca de 5-6 ori pe zi. Daca vi se face mai foame, puteti manca o caisa uscata, o smochina sau o pruna uscata! Suntem atentionati ca vom elimina foarte mult lichid, asa ca intelegeti dumneavoastra de ce e bine sa stati acasa in weekend daca vreti sa incercati dieta, informeaza EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro