Sari direct la conținut

Politic Show: Razvan Murgeanu: "Oprescu e greierasul care se infrupta din proviziile furnicii"; Ion Diaconescu, 17 ani in temnitele comuniste, ca sa-i planga Ion Iliescu la mormant; Mircea Toader, despre reorganizare: Pot fi 14, 15, 12, 10 regiuni, dar sa fie

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Razvan Murgeanu: „Oprescu e greierasul care se infrupta din proviziile furnicii”. Fostul viceprimar al Capitalei, Razvan Murgeanu, spune ca edilul-sef defileaza cu proiectele PDL Bucuresti si ca nu exista nicio lucrare importanta inceputa in mandatul lui Oprescu. Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii, Razvan Murgeanu, fost viceprimar al Capitalei, vorbeste intr-un interviu acordat „Evenimentul zilei” despre realizarea statiei de epurare de la Glina si despre sansele lui Sorin Oprescu de a obtine un nou mandat de primar general. EVZ: Statia de epurare a apei de la Glina tocmai a fost data in folosinta. Cat de utila este pentru Bucuresti? Razvan Murgeanu: Bucurestiul este ultima capitala a unei tari din Uniunea Europeana care are o statie de epurare a apei. Ea era absolut necesara si este foarte bine ca s-a terminat, desi s-a intarziat putin cu ea. Cred sincer ca este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura derulate in Bucuresti in ultimii 10 ani si cel mai important proiect de mediu din tara. Integral in EVZ.

Mircea Toader, despre reorganizare: Pot fi 14, 15, 12, 10 regiuni, dar sa fie. Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, joi, ca nu s-a discutat in BPN o varianta de reorganizare care sa plece de la trasarea de la zero a 12 sau 14 regiuni, el mentionand insa ca reorganizarea trebuie facuta, indiferent de numarul de regiuni. „Nu s-a discutat in Biroul Permanent National. Nu stiu la nivel de comisie. Eu am trait perioada acelei regionalizari. Ca sa fiu sincer, la un moment dat o regiune de tipul ala chiar era functionala, dar important e alt lucru – ce dorim cu aceasta regionalizare. Deci noi dorim un acces direct catre fondurile europene de cei care conduc si, pana la urma, care gestioneaza acea regiune. Al doilea, fiindca nu vrem sa divizam foarte mult administratiile locale”, a declarat Toader, intrebat despre varianta de 12-14 regiuni vehiculata de presa. El a precizat ca este adeptul subsidiaritatii si al transferarii deciziei la nivel local. „Daca fac o treapta intermediara, chiar si aceasta regiune care va fi, sa nu aiba atributiunile judetului, ci mult mai generale, iar cei care gestioneaza treburile comunitatii sa fie primariile”, a mai spus Toader, anunta Gandul.

Ion Diaconescu, 17 ani in temnitele comuniste, ca sa-i planga Ion Iliescu la mormant. Fostul senior al PNTCD a cunoscut din plin teroarea comunista, petrecand 17 ani in cele mai cumplite puscarii politice. Ion Diaconescu a murit la 94 de ani, neimpacat cu soarta trista a partidului sau, ajuns in ultimii ani la periferia politicii romanesti. Ion Diaconescu a petrecut 17 ani in iadul din inchisorile comuniste, pentru vina de a fi fost membru al Partidului National Taranesc. A contribuit la reinfiintarea formatiunii, chiar in zilele Revolutiei, alaturi de Corneliu Coposu. Cand PNTCD a pierdut alegerile, in 2000, s-a retras discret din politica. Trist ca tot fostii comunisti au ramas la conducerea tarii, dezamagit ca o parte dintre colaboratorii apropiati i-au inselat asteptarile, cu speranta ca partidul sau de suflet, distrus in lupte interne, va deveni din nou o forta. Fostul presedinte al taranistilor a revenit in atentia publicului anul trecut, cand Tribunalul Bucuresti a decis ca statul roman trebuie sa ii plateasca daune de 500.000 de euro pentru cei 17 ani de temnita cu caracter politic. Totusi, interesul pentru domnia sa nu a mai fost cel de altadata. Ieri dimineata, a doua zi dupa moartea sa, la varsta de 94 de ani, doua dintre cartile sale de memorii zaceau in rafturile unei librarii la pretul de 3 lei bucata, informeaza Romania Libera.

Presiuni in PC: lui Felix ii fuge partidul de sub picioare. Nemultumite ca s-au ales cu praful de pe toba din relatia cu USL, filiale PC din teritoriu ameninta cu hemoragii catre PDL si UNPR, pentru a obtine dreptul de a decide politica de aliante. Mai multi lideri dintr-o serie de organizatii judetene ale PC manifesta dor de duca, satui de alianta neproductiva cu PSD si PNL, care nu le aduce nicio garantie de obtinere a unor functii la viitoarele alegeri locale. Conform unor surse conservatoare, in urmatoarea luna, situatia de la PC Valcea, unde filiala municipala a parasit deja partidul, s-ar putea repeta la nivelul filialelor Bacau, Braila, Galati, Olt, Iasi si Mehedinti, daca conducerea centrala nu va trece la organizarea Congresului promis. Potrivit surselor citate, aceste amenintari cu plecarea fac parte dintr-o strategie a liderilor din teritoriu de a forta un Congres in cadrul caruia autoritatea centrului sa fie slabita, pentru a permite judetelor sa aiba un cuvant mai greu de spus in deciziile importante, cum ar fi aliantele cu celelalte partide politice, scrie EVZ.

Vanghelie: Il sustin pe Oprescu pentru ca e candidatul USL.Nu ma gandesc la el, ci la partid. Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, joi seara, la o sedinta a PSD sector 3, ca il sustine pe Sorin Oprescu pentru Primaria Generala a Capitalei deoarece este candidatul USL, mentionand ca nu se gandeste la acesta, ci la partid si la munca sa in aceasta formatiune. „Nu am si nu am avut o problema cu Sorin Oprescu. Sa fim foarte clari. Eu am avut o problema de principiu cu Sorin Oprescu. Nu eu am vrut sa-l dau afara din partid”, a declarat Marian Vanghelie. El a precizat totodata ca nu va parasi PSD. „Nu plec din PSD. Nu plec! Am venit inapoi si nu-mi pare rau. Pot spune ca am avut oferte dupa ce am castigat primaria si am si astazi oferte. Nu ma intereseaza. Uitati-va la fata mea si o sa intelegeti ca nu am sa plec”, a spus Vanghelie. Primarul Sectorului 5 a abordat si subiectul legat de acuzatiile aduse intr-un cotidian de Miron Mitrea, potrivit carora s-ar afla in spatele unei campanii a postului patronat de Dan Diaconescu impotriva lui Oprescu, anunta Gandul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro