Sari direct la conținut

Utile: Ciocolata reduce riscul unui atac cerebral; Cele mai rele virusuri gripale si cele mai grave complicatii; Alimente care reduc riscul aparitiei cancerului la san; Contraceptivele scad placerea sexuala la femei, dar intaresc relatia

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Ciocolata reduce riscul unui atac cerebral. Ciocolata nu este neaparat nesanatoasa pentru organism, dupa cum arata un studiu recent al specialistilor suedezi. Oamenii de stiinta, coordonati de Susanna Larsson, de la Institutul Karolinska din Stockholm, au descoperit ca ciocolata, in special cea neagra, reduce riscul unui atac cerebral. Cercetarea publicata in Journal of the American College of Cardiology constituie o noua dovada a efectului pozitiv pe care consumul de cacao il are asupra sanatatii. Cercetatorii au studiat un grup de 33.000 de femei de-a lungul a 10 ani. Acestia au descoperit ca in randul voluntarilor care mancau saptamanal 45 de grame de ciocolata s-au inregistrat 2,5 atacuri cerebrale la 1.000 de pacienti. In randul femeilor care mancau sub 8,9 grame de ciocolata pe saptamana, incidenta atacurilor cerebrale era de 7,8 la 1.000 de pacienti. Specialistii sunt de parere ca protectia oferita de ciocolata se datoreaza flavonoizilor, substante cunoscute pentru efectul lor antioxidant. Alte studii au aratat ca flavonoizii tind sa reduca hipertensiunea, un factor de risc al atacurilor cerebrale, scrie Gandul.

Cum se obtine un aspect tanar fara bisturiu. Peelingul cu diamante si platforma Cutera elimina imperfectiunile pielii fara durere. Inevitabil, stresul, oboseala si alimentatia dezechilibrata isi pun amprenta negativ asupra pielii. In plus, asociati cu procesul firesc de inaintare in varsta, acesti factori determina o imbatranire prematura a epidermei. Din fericire, in ultimii ani, producatorii de profil au creat zeci de dispozitive non-invazive de corectie estetica, variante nedureroase ale procedurilor chirurgicale. In urma cu cativa ani, cicatricele lasate de acnee, ridurile ori petele pigmentare puteau fi indepartate numai cu ajutorul peelingului chimic, o procedura relativ dureroasa care necesita anestezie, anunta Adevarul.

Cele mai rele virusuri gripale si cele mai grave complicatii. Cele mai de temut virusuri sunt cele de tip A, care vor lovi si in acest an. Gripa ataca varstnicii, copiii, obezii, gravidele. Nu boala in sine e periculoasa, ci complicatiile precum pneumonia. In ciuda opiniei generale ca este o boala banala, care se trateaza cu leacuri babesti, gripa poate fi fatala chiar si adultilor sanatosi. Deocamdata, in Europa s-au inregistrat doar trei cazuri de gripa in acest sezon, nici unul in tara noastra, insa la noi, ca si in restul Europei, numarul infectiilor respiratorii este in crestere. In ultimii doi ani, numarul cazurilor de gripa a explodat: in timpul pandemiei din 2009, s-au inregistrat oficial peste 7.000 de imbolnaviri si 122 de decese, iar anul trecut 6.464 de cazuri si 38 de decese. Adesea, gripa se confunda cu raceala. „Raceala este acel guturai, insotit de stranut si secretii, fara febra si dureri musculare. Gripa e provocata de virusuri gripale si este caracterizata de febra brusca, inalta (peste 38-40 de grade Celsius), dureri de gat severe, cefalee, frisoane, lipsa poftei de mancare si oboseala extrema”, explica dr. Victoria Arama, medic infectionist la Institutul „Matei Bals” din Bucuresti, informeaza EVZ.

Iata ce trebuie sa mananci daca ai gastrita! Daca suferi de gastrita, poti avea simptome precum arsuri sau dureri de stomac, dureri de cap, slabiciune, greata ori lipsa poftei de mancare. Este bine sa stii insa ca exista cazuri in care boala poate evolua si fara simptome. Consumul de alcool, abuzul de cafea, fumatul (mai ales pe stomacul gol), dar si alimentele prea reci sau prea fierbinti, condimentele si un regim de viata stresant se numara printre factorii care duc la aparitia gastritei. Poti consuma carne fiarta de pui, de vita sau de porc si rasol de peste. Sunt recomandate si fainoasele albe si mamaliga, pe care trebuie sa o fierbi foarte bine. De asemenea, ai voie sa mananci branza dulce de vaci, cas proaspat, lapte si oua fierte moi. Foarte indicate sunt supele de zarzavat strecurate si piureurile sau sufleurile de legume, cum ar fi dovlecei, cartofi ori morcovi, scrie Click.

Alimente care reduc riscul aparitiei cancerului la san. Riscul de cancer la san creste atunci cand femeile depasesc 50 de ani. De asemenea, daca in familie au existat cazuri de tumori canceroase, este posibil sa mosteniti. Astfel de factori nu pot fi opriti, insa exista metode sanatoase care ajuta la prevenirea riscului de cancer mamar, relateza HuffingtonPost. Potrivit specialistilor, mentinerea greutatii printr-o dieta sanatoasa este benefica in prevenirea cancerului. „O femeie isi poate micsora sansele la cancer cu aproape doua treimi, cu o nutritie buna si o supraveghere atenta a greutatii”, sustine Cheryl L. Rock, profesor de Medicina Preventiva la Universitatea din California. Cercetatorii de la Texas A&M au descoperit ca prunele si piersicile au un nivel ridicat de antioxidanti care pot ucide celulele canceroase, lasandu-le intacte pe cele sanatoase. De asemenea, 50 de grame de nuci pe zi protejeaza impotriva cancerului mamar, afirma specialistii de la Universitatea „Marshall” din Virginia de Vest, anunta Gandul.

Contraceptivele scad placerea sexuala la femei, dar intaresc relatia. Femeile care iau pilule contraceptive sunt mai putin atrase de partenerii lor si mai putin satisfacute sexual, dar reusesc sa mentina o relatie de cuplu linistita, care dureaza mai mult. Cercetatorii de la Universitatea britanica din Stirling au analizat beneficiile si dezavantajele metodei contraceptive pe baza hormonala in viata de cuplu. Studiul efectuat pe 2.500 de cupluri arata ca unul dintre efectele negative ale pilulelor pentru prevenirea sarcinii este scaderea placerii femeilor in timpul partidelor de sex. Totodata, ele se simt mai putin atrase sexual de partenerii lor. Ca beneficiu vine, insa, consolidarea relatiei de cuplu. Femeile care iau pilule contraceptive sunt mai satisfacute in privinta chestiunilor non-sexuale din relatie. Potrivit studiului citat de publicatia „The Guardian”, cele care iau pilule sunt mai grijulii cu partenerii si mai receptive la ideea de a-si intemeia o familie, desi se protejeaza ca sa nu ramana insarcinate, informeaza Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro