Utile: Stresul si suferinta ne tulbura apetitul; Alcoolul care nu ia mintile, bun pentru inima si silueta; Reflexoterapia poate vindeca afectiuni ale prostatei si ale pancreasului; Fructe din padurile toamnei, pentru o sanatate de fier.
Stresul si suferinta ne tulbura apetitul. Psihologii spun ca influenta acestor modele exterioare nu ar fi atat de puternica incat sa declanseze boli unor persoane sanatoase emotional. Din punct de vedere psihologic, tulburarea de alimentatie este doar o manifestare exterioara, un simptom al unei suferinte cu care pacientul traieste fara sa o constientizeze. Potrivit psihologului Anca Munteanu de la Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie din Bucuresti, tulburarile alimentare nu pot fi prevenite. „Sunt manifestarea unei suferinte inconstiente, dar care se exprima printr-o suferinta corporala, de aceea nu pot fi prevenite.” Exercitiul comunicarii timpurii este singura cale de preventie a problemelor de ordin psihic. „Copiii trebuie incurajati de mici sa comunice, pentru ca suferintele lor, de orice natura, sa nu ajunga sa fie exprimate prin suferinte corporale, nici cand ajung adulti”, spune psihologul, scrie Adevarul.
Reflexoterapia poate vindeca afectiuni ale prostatei si ale pancreasului. Reflexoterapia va poate ajuta sa scapati de adenomul de prostata, sa aveti un somn de calitate, PSA poate reveni la valori normale. De asemenea, reflexoterapia poate contribui la reglarea nivelului glicemiei. Prin aplicarea unei scheme de echilibrare generala, masand zonele reflexogene de la extremitatile corpului unde ajung cele mai multe si mai importante terminatii nervoase, reusim sa readucem la dimensiuni si functii normale prostata. Diabetul se amelioreaza si el in timp, in functie de raspunsul organismului la tratament. Cele mai importante zone pe care trebuie sa le masam sunt: zonele plexului solar (de unde ajung la ficat si la pancreas nervii si vasele de sange), zonele plexului hipogastric (de unde ajung la prostata nervii si vasele de sange ), zonele coloanei vertebrale, zonele limfatice, zonele de proiectie ale tuturor glandelor endocrine, ale ficatului, pancreasului si rinichilor. PSA e o substanta fabricata natural de prostata, anunta Libertatea.
Alcoolul care nu ia mintile, bun pentru inima si silueta. Consumat regulat, in cantitati mici, va pazeste de boli de inima, diabet, dereglari ale metabolismului, obezitate, osteoporoza si chiar incetineste procesul de imbatranire. Multe studii epidemiologice au evidentiat un echilibru intre riscurile si beneficiile consumului de alcool. Baut cu cap, poate combate bolile cardiovasculare, diabetul, obezitatea si bolile metabolice, slabirea oaselor si dementa. Dozele zilnice recomandate sunt de 40 de grame de alcool pentru barbati si 20 pentru femei, ceea ce inseamna cam patru, respectiv doua pahare de bere, doua, respectiv un pahar de vin si 100 de ml, respectiv 50 de ml de bauturi spirtoase. Consumul de alcool in dozele recomandate reduce cu 18% mortalitatea prematura, comparativ cu abstinentii sau cu cei care consuma alcool in exces, potrivit unei analize statistice a 34 de studii din intreaga lume. Concluzia a fost ca persoanele care beau alcool in cantitati mici si moderate ar trebui sa fie incurajate sa continue acest obicei. „Totusi , abtinerea de la consumul cantitatii zilnice permise, pentru a recupera din plin la petrecerile de la sfarsitul saptamanii nu este prea sanatos”, atrage atentia medicul nutritionist Corina Zugravu, informeaza EVZ.
Fructe din padurile toamnei, pentru o sanatate de fier. Scapati de boli cu ajutorul fructelor de padure, spun nutritionistii europeni. De aceea, pentru farmacia casei trebuie sa faceti provizii pana la recolta urmatoare si cu aceste tonice ale naturii. Adunate din paduri in drumetiile voastre de toamna sau din piete, in lunile septembrie si octombrie, porumbele, fructele de paducel, coarnele, macesele, scorusele de munte si catina pot fi folosite sub forma de ceaiuri, de tincturi sau de conserve. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, ne recomanda sa valorificam fructele de padure pentru numeroasele beneficii pe care acestea le aduc sanatatii noastre: „Bogate in vitamine (in special in vitamina C), in minerale, zaharuri, acizi organici si in taninuri, fructele de padure, care se culeg toamna, sunt remedii dovedite stiintific intr-o gama larga de afectiuni: tensiune arteriala, stres, oboseala, balonari, colesterol, imbunatatesc functia cardiaca, circulatia periferica, pielea deshidratata si, nu in ultimul rand, imunitatea”, scrie Click.
Ce urmari poate avea gingivita netratata. Daca sangerarile gingiilor apar ca urmare a unei raniri cu scobitoarea sau cu alimente mai dure, nu este cazul sa ne ingrijoram, spun specialistii. Trebuie sa luam masuri cand sangerarile sunt dese si persista. „Gingia reprezinta o bariera intre bacteriile prezente in cavitatea bucala si osul alveolar, in care se afla implantati dintii. Iar gingivita este un proces inflamator de la nivelul unui dinte sau care se poate generaliza la nivelul tuturor dintilor. Daca boala se agraveaza, gingia se indeparteaza de pe dinti si se poate forma un abces parodontal care provoaca durere si tumefierea zonei afectate, dar poate duce si la aparitia febrei si la alterarea starii generale de sanatate”, spune medicul specialist stomatolog Raluca Draghici de la Clinica „Imperial Dent” din Bucuresti, anunta Adevarul.
Ananasul va scapa de indigestie! Indigestia este o tulburare a procesului de digestie ce poate fi cauzata de excesele alimentare, de stari conflictuale sau de temperaturi extreme. Principalele simptome sunt greturile, balonarile, arsurile la stomac si crampele abdominale. ndigestiile pot aparea si din cauza unor inflamatii la nivelul vezicii biliare, a gastritelor acute, a pancreatitelor cronice sau a unui ulcer duodenal. Tocmai de aceea trebuie sa va feriti de mese imbelsugate, de alcoolul in exces si sa respectati cateva reguli. Nu consumati multa cafea, evitati condimentele, ciocolata sau tigarile. Incercati o dieta usoara, saraca in grasimi. E important sa aveti trei mese zilnic, nu foarte bogate cantitativ, si sa nu mai mancati intre ele. Aportul de lichide trebuie sa cuprinda pana la trei litri pe zi. Puteti manca usturoi crud. Dupa mese consumati doua felii de ananas, deoarece va scapa de indigestie. Nu mancati in masina, cand va uitati la televizor sau cand cititi. Feriti-va de alimente pregatite la microunde, informeaza Libertatea.