Utile: Zece beneficii surprinzatoare ale consumului zilnic de bere; Testul de sange care poate indica sexul copilului inca din a saptea saptamana de sarcina; Infometarea, cea mai pacatoasa metoda de slabire. Afla alte patru solutii riscante; Ce afectiuni se ascund in spatele oboselii
Zece beneficii surprinzatoare ale consumului zilnic de bere. Berea contine acelasi numar de calorii ca sucul de fructe. Persoanele care consuma bere „cu cap” (un pahar pe zi-femeile si doua-barbatii) au un risc mai mic de a face pietre la rinchi, ulcer, boli de inima, boli nervoase sau osteoporoza. Gratie continutului de antioxidanti, prelungeste tineretea. Nutritionistii va dau zece motive sa beti bere in fiecare zi. Cu un continut caloric mult mai mic decat al altor bauturi alcoolice – 43 kcal la 100 ml in cazul celei cu alcool si doar 17 kcal la 100 ml in cazul celei fara alcool, berea este blamata pe nedrept de cresterea in greutate. „S-a zis ca daca bei bere faci burta, din cauza unor substante numite fitosteroli, insa cantitatea lor este modica”, explica nutritionistul Corina Zugravu. Cantitatea zilnica recomandata este de 330 de ml (o doza), – pentru femei, si 660 de ml – pentru barbati, scrie EVZ.
Testul de sange care poate indica sexul copilului inca din a saptea saptamana de sarcina. Un test ce analizeaza ADN-ul fetal prezent in sangele mamei dupa a saptea saptamana de sarcina este o metoda eficienta si lipsita de riscuri pentru a determina sexul bebelusilor, dar si eventualele anomalii genetice, potrivit unui studiu publicat marti in Statele Unite ale Americii. In schimb, testele efectuate pe urina mamei nu par a fi fiabile pentru determinarea sexului copilului, au anuntat autorii studiului, publicat in Journal of the American Medical Association (JAMA) din 10 august. Analiza ADN-ului fetal din sangele femeilor insarcinate poate sa devina o alternativa eficienta pentru amniocenteza – o procedura ce permite efectuarea unei analize citogenetice, a cromozomilor fetusului, dar care este mai riscanta, anunta Gandul.
Factori care ne fac vulnerabili la boli digestive. Afectiunile gastrointestinale sunt foarte variate, de aceea medicii spun ca este dificil de estimat care dintre cele doua sexe este mai predispus la astfel de tulburari. In Europa, 60% din pacientii medicilor gastroenterologi sunt de sex feminin, arata statisticile. „Depinde din ce perspectiva privim. Per ansamblu, ca numar de consultatii intr-un cabinet de gastroenterologie, sexul feminin predomina de la distanta. Acuzele subiective sau obiective care le aduc la doctor sunt mult mai adanc, frecvent si mai temeinic urmarite de catre femei si oarecum trecute cu vederea de sexul masculin”, precizeaza medicul specialist gastroenterolog Marian Zota, informeaza Adevarul.
Ceaiul de macese, bun pentru ficat. O ceasca de ceai te poate relaxa, dar si insanatosi. Aromata si cu un gust bun, infuzia de macese are multe „calitati”. Iata cateva „miracole” pe care le face acest ceai. Macesele pot fi folosite in calmarea crizelor de ficat sau a colicilor biliare, de aceea, dupa o masa copioasa, o cana de ceai de macese este binevenita. Pe langa vitamina C, macesele mai contin si vitaminele B1, B2, K si PP, proteine, acizi, celuloza, substante minerale, provitamina A si zaharuri. Ceaiul e binevenit in sezonul rece cand virozele bat la usa. Ceaiul de macese functioneaza ca un calmant in caz de insomnii, migrene, astenii nervoase si oboseala fizica cronica. Bolile de inima pot fi prevenite cu ceai de macese. Alaturi de fructele paducelului, macesele sunt adevarate campioane in prevenirea crizelor de angina pectorala si infarct, scrie Click.
Infometarea, cea mai pacatoasa metoda de slabire. Afla alte patru solutii riscante. Din dorinta de a scapa rapid de kilogramele in plus, multe persoane recurg la metode de slabire agresive care, nu numai ca nu au efectul scontat, dar distrug sanatatea. Indiferent de scopul urmarit, in diete, orice exces dauneaza. Doctorul Serban Damian, nutritionist sportiv la Centrul de Nutritie Superfit din Bucuresti, explica cinci dintre greselile asociate curelor drastice. A recurge, din disperare, la infometarea organismului este o strategie de slabire foarte riscanta. Pe de o parte, reducerea drastica a hranei pericliteaza sanatatea, pe de alta parte, toate kilogramele pierdute se vor pune la loc. Si pe langa ele, alte cateva. „Este cea mai practicata si cea mai pacatoasa metoda de slabire, pentru ca deschide ciclurile de slabire-ingrasare”, spune Serban Damian. In cazurile de infometare, organismul se apara si reduce automat arderile. „Cand reincepi sa mananci normal, arderile raman la acelasi nivel redus si, chiar daca mananci mai putin decat inainte de cura, te ingrasi mai rapid”, anunta EVZ.
Ce afectiuni se ascund in spatele oboselii. O persoana din cinci acuza stari de oboseala, arata statisticile de specialitate. Expertii spun ca oboseala cronica este tot mai raspandita in randul populatiei, din cauza ritmului alert in care traim. Profesorul Steve Field, de la Academy of Medical Royal Colleges, spune ca persoanele care acuza stari de oboseala pe o perioada lunga de timp trebuie sa ia in considerare vizita la un medic, deoarece exista riscul ca in spatele acestei stari sa se ascunda afectiuni destul de grave. „Oboseala in sine nu este o boala, dar poate reprezenta un simptom al vreunei afectiuni”, spune prof. Field, informeaza Gandul.