Sari direct la conținut

Politic Show: Adjunctul sefului misiunii diplomatice a SUA la Bucuresti: "Nu-mi place Basescu" nu este un exemplu de dialog politic; Ultima fita de "vacanta" parlamentara: vizita oficiala in China si Tibet. Vezi componenta delegatiei

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Ultima fita de „vacanta” parlamentara: vizita oficiala in China si Tibet. Vezi componenta delegatiei. Cinci senatori in frunte cu presedintele Comisiei de politica externa, Titus Corlatean au facut o vizita oficiala in China si Tibet, la invitatia poporului chinez. Din delegatie au facut parte presedintele Comisiei de politica externa, Titus Corlatean (PSD) si senatorii Radu Mardare (PSD), Marian Rasaliu (PDL), Augustin Humelnicu (PDL), Romeo Nicoara (PNL), si Gyorgy Frunda (UDMR). In cadrul vizitei, care a avut loc in perioada 27 iunie – 1 iulie, parlamentarii romani au avut intrevederi cu Chen Kuiyuan, vicepresedinte al Comitetului National al Conferintei Consultative Politice a Poporului Chinez, cu Zhao Qizheng, presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Conferintei Consultative Politice a Poporului Chinez si cu Zha Peixin, vicepresedintele Comisiei pentru Afaceri Externe, scrieEVZ.

„Daca noi nu ne vreti, noi va vrem”. ONG-urile se feresc de parlamentari, alesii agreeaza ONG-urile. Majoritatea parlamentarilor au o parere buna sau foarte buna despre organizatiile neguvernamentale din Romania, chiar daca intre alesi si ONG-uri nu exista o colaborare foarte productiva, se arata intr-un studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP). De cealalta parte lucrurile stau tocmai pe dos: doar una din zece organizatii au parere buna sau foarte buna despre activitatea parlamentarilor. Organizatiile neguvernamentale sunt vazute cu ochi buni de majoritatea parlamentarilor: 67% au o parere buna despre acestea, in timp ce 15 procente o parere foarte buna. Doar 17 din 100 de alesi au o parere nu prea buna, in timp ce un singur procent dintre cei chestionati au declarat ca au o parere proasta despre acestea, scrieRomania Libera.

Jeri Guthrie-Corn: „Nu-mi place Basescu” nu este un exemplu de dialog politic. Jeri Guthrie-Corn, adjunctul sefului misiunii SUA face apel la dialog intre putere si opozitie. Jeri Guthrie-Corn, adjunct al sefului misiunii diplomatice a SUA la Bucuresti, este dezamagita de cinismul romanilor si spune ca opozitia ar trebui sa participe la dialogul cu presedintele Basescu pentru a se ajunge la un consens privind modificarea Constitutiei. Guthrie-Corn, care-si incheie in urmatoarele zile misiunea in Romania, urmand sa preia un post la Paris, a acordat un interviu pentru Evenimentul Zilei in care sustine necesitatea reducerii imunitatii parlamentare si modificarea articolului 44 din Constitutie in care se prevede ca averile se prezuma a fi dobandite licit. Ea mai spune ca fenomenul coruptiei, pe care opozitia il vede doar in zona puterii, se manifesta in randul tuturor partidelor. Interviu integral in EVZ.

Pretul lui Sorin Oprescu pentru USL. Primarul Capitalei a solicitat zece locuri de consilieri in schimbul unei candidaturi din partea USL la alegerile din 2012. Victor Ponta si Crin Antonescu studiaza pretentiile lui Oprescu, care i-ar asigura acestuia un grup de manevra in Primaria Capitalei. Solicitarea lui Sorin Oprescu a aparut in conditiile in care liderii celor doua partide din Opozitie i-au propus sa candideze din partea USL la Primaria Capitalei, afirma surse liberale. Edilul-sef al Bucurestiului este bine cotat in sondajele de opinie si pe langa castigarea primariei ar urma sa joace si rolul de locomotiva pentru lista de consilieri a USL. PSD si PNL spera sa obtina in jur de 30 de locuri din cele 55 ale viitorului Consiliu General, scrieAdevarul.

Borbely a semnat o finantare 120 mil. euro pentru reabilitarea infrastructurii de apa din Suceava. Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a semnat marti, la sediul ministerului, un contract de finantare in valoare de 120 milioane euro pentru proiectul de management „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Suceava”, se arata intr-un comunicat, informeaza Mediafax. „In prezent, Romania este pe locul intai la semnarea si aprobarea proiectelor mari de infrastructura de mediu si putem sa ne mandrim cu acest lucru. In acest moment avem semnate proiecte in valoare de peste cinci miliarde de euro, numai de la inceputul anului fiind semnate contracte in valoare de 1,5 miliarde de euro”, a subliniat ministrul Laszlo Borbely, potrivitRomania Libera.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro