Sari direct la conținut

Politic Show: Gheorghe Stefan "Pinalti" despre pictorul care il "vede" cu Udrea in brate: "Are lucruri excentrice in cap. E o chestie indecenta si imorala"; Un politist a oprit traficul ca sa treaca Emil Boc pe rosu ca pieton

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Gheorghe Stefan „Pinalti” despre pictorul care il „vede” cu Udrea in brate: „Are lucruri excentrice in cap. E o chestie indecenta si imorala”. Tabloul in care ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, este reprezentata in bratele primarului municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, starneste primele reactii din partea celor redati in „opera” care a starnit valuri. Edilul resedintei judetului Neamt catalogheaza drept indecenta si imorala pictura in care artistul Stefan Potop a „zugravit-o” pe Udrea in timpul plimbarii cu telescaunul. „E o chestie indecenta, imorala si atenteaza la familia persoanelor respective. Asa ceva trebuie pedepsit de lege. Ne rezervam dreptul de a apela si la instanta. Pe individ nu l-am vazut in viata mea. Am inteles ca e seful Uniunii Artistilor Plastici din Judetul Neamt. Are lucruri excentrice in cap”, a precizat pentru Gandul primarul „Pinalti”.

Corina Cretu: Discriminarea femeilor din Romania s-a accentuat, intrarea in politica e tot mai grea. Europarlamentarul PSD, Corina Cretu, a declarat, vineri, ca discriminarea femeilor din Romania s-a accentuat, cu toate ca situatia acestora s-a schimbat „uneori in bine”, in ultima vreme, citeaza Agerpres. Potrivit acesteia, discriminarea femeilor din Romania s-a accentuat mai ales in ceea ce priveste blocarea accesului femeii in diferite paliere, inclusiv in politica. „Cred ca in primul rand este vorba de slabiciunea femeilor, care nu au stiut sa se ridice si sa isi ceara drepturile, raspunsul nostru este unul slab, neconvingator, ca asa suntem noi, femeile, nu ne putem mobiliza”, a spus Corina Cretu, cu prilejul conferintei finale din cadrul „Saptamanii Femeia conteaza!” organizata de Asociatia COLFASA. Europarlamentarul a aratat ca si partidele politice au o mare problema pentru ca tot mai putine femei vor sa intre in viata politica, viata „care a devenit din ce in ce mai murdara”, cu o competitie foarte mare si unde cel mai greu este sa te mentii nu sa ajungi, scrie Romania Libera.

Cum comenteaza partidele decizia CCR cu privire la proiectul de revizuire a Constitutiei. Cotroceniul nu a comentat anuntul Curtii Constitutionale. In schimb, partidele s-au intrecut in declaratii in urma declararii neconstitutionale a unor texte din proiectul de modificare a legii fundamentale. Deputatul UDMR Petru Lakatos a spus ca, dupa parerea sa, judecatorii Curtii Constitutionale au „gandit bine”, in special cu privire la articolul referitor la caracterul licit al averilor pentru ca varianta presedintelui de modificare a Constitutiei putea da nastere la abuzuri si presiuni politice mari. „Ca de fiecare data deciziile Curtii Constitutionale se aplica, nu se discuta”, a spus deputatul PDL, Sulfina Barbu. Potrivit acesteia, dupa ce va primi motivatia Curtii, Guvernul va modifica articolele in functie de recomandarile judecatorilor. „Sa nu uitam insa ca dezbaterile din Parlament sunt cele mai importante si speram ca nu o sa avem puncte de vedere divergente in urma deciziei CCR”, a mai spus Sulfina Barbu. Integral in EVZ.

Un politist a oprit traficul ca sa treaca Emil Boc pe rosu ca pieton. Emil Boc a trecut, ca pieton, pe culoare rosie a semaforului, dupa ce traficul a fost oprit de un politist din garda sa personala, informeaza Mediafax. Premierul se deplasa de la Palatul Guvernului catre filiala BCR din Piata Victoriei pentru a asista la semnarea primului contract din noul program „Prima Casa”. Seful Executivului a fost insotit si supravegheat pe tot traseul de mai multi ofiteri ai Serviciului de Protectie si Paza. In momentul in care a ajuns la intersectie, premierul s-a oprit la culoare rosie a semaforului, dar unul dintre politistii din dispozitivul sau de paza a oprit traficul rutier pe Calea Victoriei si a facut semn pietonilor, inclusiv lui Boc, sa traverseze. Dupa o mica ezitare, premierul a traversat, scrie Adevarul.

Comunicat al Guvernului Romaniei: Emil Boc a trecut pe rosu respectand indicatiile politistului. Guvernul a transmis un comunicat in care confirma ca premierul Emil Boc a traversat intersectia pe culoarea rosie a semaforului, impreuna cu alti pietoni, respectand indicatiile agentului de politie, fara insa sa precizeze motivul pentru care politistul, care il insotea pe premier, a oprit traficul. „Premierul Emil Boc a traversat strada, impreuna cu ceilalti pietoni, in momentul in care agentul de la Politia Rutiera, aflat in intersectie, le-a permis acest lucru. Legea circulatiei precizeaza ca, atata timp cat in intersectie este un politist, se respecta indicatiile acestuia cu intaietate”, transmite Guvernul. Sursa citata precizeaza totodata ca agentul lucreaza la Politia Rutiera si nu face parte din garda personala a premierului. Coloana premierului este formata, conform legii, din ofiteri ai Serviciului de Protectie si Paza si agenti ai Politiei Rutiere. Integral in Gandul.

Studiu GfK: Cum a scazut increderea in politicienii romani de la 16% la 8% in ultimii 5 ani. Avem cea mai slaba clasa politica din intreaga Europa. Cel putin asa releva o ampla cercetare facuta de compania GfK la nivel international. Studiul afirma ca romanii sunt populatia europeana care are cea mai mica incredere in politicienii sai. Ceea ce inseamna ca, indiferent ca au avut sau nu intentii bune, alesii nostri nu au reusit sa ne castige increderea. Ba din contra, si-au pierdut-o de la an la an. Aceleasi cercetari, facute in anii anteriori, arata ca increderea noastra in politicieni s-a degradat de la 16% in 2006 pana la 8% in prezent. Pentru o imagine cat mai relevanta, increderea de care beneficiaza pompierii este de aproape doisprezece ori mai mare, de 93%, scrie Puterea.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro