Sari direct la conținut

Utile: Cum va feriti tenul de riduri si tineti batranetea departe; 40% dintre barbatii sub 40 de ani sufera de afectiuni ale prostatei; Care sunt nevoile nutritionale ale organismului in functie de varsta

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Petele rosii din nastere pot fi tratate non-invaziv, prin laser. Hemangioamele sunt anomalii vasculare aparute in primele saptamani de la nastere care se manifesta sub forma unor pete rosiatice pe diverse zone ale corpului si afecteaza circa 12% din copii cu varste pana la 1 an, potrivit dr. Mihaela Leventer, medic dermatolog. 30% din totalitatea hemangioamelor sunt vizibile inca din primele ore de la nastere, iar restul de 70% apar in primele zile sau saptamani postpartum. Ele sunt considerate a fi cele mai frecvente tumori benigne ale copilariei. Apar atat pe tegumente, cat si la nivelul organelor interne, insa majoritatea nu au nicio importanta patologica. In 50% dintre cazuri ele nu dispar spontan, ci pot deveni mai vizibile in perioada de adult, scrie Gandul.

Cum va feriti tenul de riduri si tineti batranetea departe. Mancati cat mai multe urzici, stevie sau salata, renuntati la dulciuri sau consumati-le cu moderatie, beti multa apa, nu faceti exces de cafea si dormiti opt ore pe noapte. Atunci cand, in ciuda ingrijirilor, tenul arata nesanatos, de vina poate fi mancatul haotic, prea multe grasimi si ciocolata, cafeaua in exces si prea putina apa, fumatul nelimitat ori noptile nedormite. Primavara este anotimpul optim pentru o cura de detoxifiere, iar legumele verzi de sezon sunt solutia la indemana pentru regenerarea tenului. Dupa iarna, un ten uscat si iritabil e frecvent intalnit. Pentru a-l ajuta, pompati apa si nutrienti in piele mancand multe legume verzi de sezon. Spanacul, urzicile, stevia, salata verde, rucola scot toxinele din piele, gratie continutului de vitamine A, C, B si E, dar si de seleniu, cel mai aprig dusman al radicalilor liberi responsabili de imbatranire, anunta EVZ.

40% dintre barbatii sub 40 de ani sufera de afectiuni ale prostatei. Daca in urma cu cativa ani statisticile de specialitate aratau ca 80% dintre barbatii trecuti de 80 de ani sufereau de hipertrofie benigna de prostata (nr. – denumirea medicala pentru adenomul de prostata) sau de cancer de prostata, datele recente arata ca 40% dintre barbatii pana in 40 de ani care intra in cabinetele de urologie au probleme cu prostata. Specialistii atrag atentia ca barbatii se adreseaza medicului doar atunci cand simptomele duc la limitarea activitatilor zilnice normale si au drept consecinta adaptarea stilului de viata in functie de problemele urinare. In Romania sunt aproximativ 200.000 de barbati aflati sub tratament, insa specialistii estimeaza ca numarul bolnavilor ar putea depasi 900.000, informeaza Gandul.

Cum sa scapi de transpiratia in exces fara a folosi deodorant. Ti s-a intamplat sa intalnesti un om care sa miroasa atat de puternic a transpiratie incat sa te faca sa te intrebi daca s-a spalat vreodata? Studiile arata ca transpiratia in exces e o boala de care sufera 1% din populatia lumii. Iata cum se poate trata, altfel decat cu deodorantul, si cat costa. Stiai ca botoxul nu se foloseste doar ca sa umple ridurile si sa umfle buzele? Mai nou, medicii il recomanda si daca suferi de transpiratie abundenta. Toxina botulinica este injectata in zona afectata si blocheaza nervii care declanseaza glandele sudoripare. Pe scurt, cam la o saptamana dupa interventie, nu vei mai transpira. Medicii spun ca metoda e foarte eficienta si nu are efecte secundare, scrie Libertatea.

Care sunt nevoile nutritionale ale organismului in functie de varsta. La 20 de ani sunt recomandate lactatele, la 30 de ani – alimentele bogate in acid folic, la 40 de ani e nevoie sa cobori nivelul colesterolului cu ajutorul fructelor si legumelor, la 50 de ani consumul de sare trebuie limitat, iar dupa 60 de ani trebuie sa bei cel putin opt pahare de apa pe zi. Nevoile nutritionale ale organismului se schimba pe masura ce inaintam in varsta. Specialistii in nutritie sustin ca prin adoptarea unei diete adecvate varstei se pot preveni boli precum diabetul, afectiunile cardiovasculare si cancerul, anunta Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro