Sari direct la conținut

Utile: Cata ciocolata este sanatos sa mananci saptamanal. Ce tip de dulce recomanda nutritionistii; Cat poti sa bei fara sa risti sa devii alcoolic sau sa mori; Grupa sangvina influenteaza starea de sanatate

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Cata ciocolata este sanatos sa mananci saptamanal. Ce tip de dulce recomanda nutritionistii. Medicii recomanda 20-30 grame de ciocolata de 3 ori pe saptamana. Potrivit expertilor, aceasta cantitate este suficienta pentru a proteja organismul de boli de inima. Ciocolata e benefica starii de spirit si inimii, potrivit unui studiu realizat de centrul medical al Universitatii din Dallas, Texas. Rezultatele cercetarii vin sa „spele” imaginea negativa pe care si-a castigat-o ciocolata in ultimele decenii. Acneea, obezitatea, bolile de ficat sunt doar cateva daune puse in seama consumului in exces de ciocolata, incadrata de obicei la junk food. In primul rand, ciocolata este o sursa de antioxidanti, numiti polifenoli, compusi regasiti in ceaiul verde sau vinul rosu. Nutritionistul Serban Damian explica, pentru gandul, cateva din beneficiile aduse de ciocolata organismului uman, recomandand consumul echilibrat de dulce, scrie Gandul.

Substanta din canabis, ajutor pentru bolnavii de cancer. Ingredientul activ din canabis „responsabil” de starea de excitatie poate ajuta pacientii care sufera de cancer sa-si recapete pofta de mancare, arata un nou studiu publicat in „Annals of Oncology”. Timp de 18 zile, 21 de pacienti bolnavi de cancer in stare avansata au fost tratati pe langa chimioterapie, cu pastile care contin substanta activa din canabis THC-delta-9- tetrahidrocannabinol. Grupul de control a primit pastile asemanatoare, dar „false”. In final, cercetatorii au ajuns la concluzia ca 73% dintre cei care au luat THC si-au recapatat apetitul, iar 55% au simtit ca mancarea are alt gust. In grupul celalalt, raportul a fost de 30%, respectiv 10%. In plus, bolnavii care „s-au tratat” cu THC au raportat, pe langa stimularea poftei de mancare, o calitate mai buna a somnului, anunta EVZ.

Cat poti sa bei fara sa risti sa devii alcoolic sau sa mori. O bautura alcoolica pe zi poate tine bolile de inima la distanta, potrivit unui studiu publicat de British Medical Journal. Potrivit studiului, riscul de boli cardiace la consumatorii moderati de alcool este mai mic cu 14-25% decat in cazul celor care nu au consumat niciodata alcool. In acelasi timp, cantitatile mai mari de alcool au crescut substantial riscul de atacuri de cord si deces. Consumul de alcool nu este insa necesar pentru o inima sanatoasa, spun specialistii. Alcoolul poate fi inlocuit cu succes de activitatile fizice si o alimentatie echilibrata. Totusi, potrivit acelorasi cercetatori, alcoolul regleaza colesterolul la un nivel „bun”. Multi ani studiile de specialitate au aratat ca, consumul moderat de alcool are beneficii pentru sanatate. Cercetatorii de la Universitatea Calgary din Canada au studiat 84 de cercetari din ultimii 30 de ani si au stabilit care este cantitatea de alcool ce poate fi consumata zilnic, fara riscuri, informeaza Romania Libera.

Grupa sangvina influenteaza starea de sanatate. Grupa sangvina influenteaza in mod direct riscul de aparitie a unor tipuri de cancer, a problemelor de fertilitate si a ulcerului stomacal, dar si a altor maladii, precum holera si malaria. Cercetatorii de la Pennsylvania University din Statele Unite ale Americii au facut aceasta descoperire in cadrul unor cercetari medicale efectuate pe un esantion de peste 20.000 de persoane. Potrivit acestui studiu, cele mai multe dintre persoanele care prezinta o anumita gena, Adamts7, prezinta un risc semnificativ de a suferi un infarct. Insa, in cazul persoanelor care au grupa sangvina O si care au gena Adamts7, acest risc este foarte scazut. Medicul Muredach Reilly, coordonatorul acestui studiu, considera ca aceasta descoperire ar putea fi folosita pentru punerea la punct a unor noi terapii si medicamente care se adreseaza persoanelor expuse riscului de infarct. Astfel de medicamente ar putea „mima” efectele benefice ale grupului de gene asociate cu grupa sangvina O, scrie Gandul.

Tratamente pentru apneea in somn. Specialistii de la Philips au explicat miercuri, la Timisoara, care sunt avantajele unui somn perfect. Acestia au prezentat aparate extrem de utile in tratamentul apneei in somn. Un studiu realizat anul trecut pe un esantion de 14.000 de oameni privind sanatatea cardiaca in somn (Sleep Heart Health) a documentat impactul pe termen lung al apneei netratate asupra riscului de atac vascular-cerebral si boli cardiovasculare. „Intr-o analiza neajustata, datele au aratat o crestere a severitatii apneei in somn asociata cu riscul de diabet”, a declarat dr. Stefan Mihaicuta, presedintele Societatii Romane de Somn. Specialistul a mai spus ca la nivelul tarii noastre exista aproximativ 3,5 milioane de persoane care sufera de apnee in somn, insa foarte multi nu au primit inca un diagnostic, anunta EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro