Sari direct la conținut

Utile: Trei pasi esentiali pentru a slabi 4 kilograme pe saptamana; 22 de lucruri inutile in garderoba; Nucile, alunele si semintele alunga starile de oboseala; Zgomotul din trafic poate cauza atacuri cerebrale in randul varstnicilor?

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Trei pasi esentiali pentru a slabi 4 kilograme pe saptamana. Renuntarea la mancarea de tip fast-food, la dulciuri si includerea in dieta a cat mai multor legume si fructe ne ajuta sa scadem in greutate intr-un mod sanatos. Medicii nutritionisti sustin ca pentru a scapa de kilogramele in plus intr-un timp relativ scurt trebuie sa respectam trei pasi esentiali. Potrivit acestora, astfel organismul nu va avea de suferit. Fixarea unui program de mese este prima regula atunci cand vrem sa scapam de surplusul de kilograme. Pentru ca dieta sa aiba succes, medicii recomanda sa mananci putin si des, pentru ca organismul sa fie stimulat sa arda grasimile acumulate. Astfel, cinci mese pe zi, dintre care trei principale – mic dejun, masa de pranz si cina, si doua de fructe sau legume sunt indicate pentru a slabi sanatos. Masa de seara nu trebuie sa fie luata dupa ora 19, iar in cazul persoanelor care lucreaza pana tarziu in noapte este indicat sa manance cu cel mult patru ore inainte de a se duce la culcare, deoarce dupa ora 20 functiile de ardere ale corpului sunt incetinite, scrie Gandul.

22 de lucruri inutile in garderoba. Femeile abia asteapta sa-si cumpere un nou articol vestimentar. Dar cand dulapul e plin de haine, unele sunt date uitarii. Rochii, bluze, pantaloni si fuste de toate felurile. Doamnele isi cumpara mereu lucruri noi. Nu e de mirare ca nu ajung sa le poarte pe toate. In medie, fiecare femeie are in dulap 22 de articole vestimentare pe care nu le poarta, arata un studiu recent facut de o firma de retail din Marea Britanie. Dar doamnele nu se indura nici sa le arunce. Un astfel de gest le-ar face pe aproape jumatate dintre ele sa se simta vinovate ca au cheltuit sume destul de mari in zadar, mai arata cercetarea. 45% din femei spun ca au ajuns sa aiba in garderoba piese vestimentare pe care nu le poarta niciodata pentru ca nu s-au gandit daca arata bine in aceste haine atunci cand le-au achizitionat. Circa o treime dintre aceste cumparaturi au fost facute in perioada de reduceri. Cum se scuza doamnele? „In magazin parea o idee buna”, spun cele mai multe, anunta Adevarul.

Nucile, alunele si semintele alunga starile de oboseala. Medicii nutritionisti recomanda ca in perioadele stresante sa mancam produsele care elibereaza treptat energie, deoarece acestea alunga starile de oboseala. Astfel, spanacul abunda in nutrienti care ne ajuta sa functionam la capacitate maxima. In plus, are un continut ridicat de fier, magneziu, potasiu si vitamina B. Specialistii spun ca fierul asigura energie prin oxigenul care ajunge la celulele din organism, fapt ce determina functionarea optima a acestuia. Carenta de fier poate avea ca urmare aparitia oboselii fizice si mentale. Mai mult, carenta de fier se manifesta prin anemie, care se manifesta prin oboseala, lipsa energiei, slabiciune, probleme de concentrare, insomnii si lipsa apetitului, informeaza Gandul.

Zgomotul din trafic poate cauza atacuri cerebrale in randul varstnicilor? Expunerea la zgomotul din trafic creste considerabil riscul de atac cerebral in randul oamenilor in varsta, conform specialistilor. Pentru fiecare 10 decibeli in plus, riscul de atac cerebral in randul celor trecuti de 65 de ani creste cu mai bine de un sfert (27%), noteaza Daily Telegraph, citat de ziare.com. Autorii studiului realizat in Danemarca, sunt convinsi ca exista o legatura directa intre zgomotul din trafic si atacurile cerebrale suferite de varstnici. Cercetarile anterioare au aratat ca zgomotul din trafic creste presiunea sangelui si riscul de atac de cord, iar acum s-au gasit noi dovezi care arata ca poluarea fonica poate cauza o serie intreaga de boli cardiovasculare, scrie Libertatea.

Copiii cu o slaba stapanire de sine – predispusi problemelor de sanatate. Copiii care dovedesc o slaba stapanire de sine la varsta de trei ani se confrunta cu un risc mult mai mare de a inregistra, in jurul varstei de 32 de ani, o serie de esecuri majore – probleme de sanatate, dependenta de droguri, dificultati financiare si cazier judiciar. Cercetatorii de la Universitatea Duke din statul american Carolina de Nord au monitorizat timp de 30 de ani peste 1.000 de copii din Noua Zeelanda, care au fost evaluati de profesori, parinti, alti observatori si chiar de ei insisi. Concluziile studiului au fost publicate in revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). Printre criteriile de evaluare se numara incapacitatea de a-si stapani furia, lipsa perseverentei in atingerea scopurilor, dificultati in indeplinirea sarcinilor primite, hiperactivitate, tendinta de a actiona fara a gandi, dificultatea de a-si astepta randul, stare de agitatie si lipsa de scrupule, anunta Gandul.

Parazitul malariei, filmat in premiera cand invadeaza celulele sanguine. Plasmodium, parazitul malariei, care imbolnaveste grav 400 de milioane de oameni in fiecare an, a fost filmat pentru prima oara in timp ce ataca celulele umane. Microorganismul a fost suprins in imagini cand spargea globulele rosii din sange, le invada, apoi le distrugea cu salbaticie chiar din interior. Parazitul transmite malaria, o boala infectioasa larg raspandita in regiunile tropicale si subtropicale, prin intermediul tantarilor infectati. Microorganismele se inmultesc apoi in celulele sanguine, provocand febra, anemie, simptome de gripa si, in cazuri severe, coma sau moarte- un milion de decese anual, in toata lumea. In Romania, numarul cazurilor de malarie este insa redus, cel mult zece cazuri pe an. De exemplu, in 2010, au existat doar patru pacienti romani diagnosticati cu aceasta boala, informeaza Romania Libera.

Cancerul din Romania, „coafat” in statistici. Ultimele statistici ale OMS plaseaza Romania pe ultimele locuri la rata cancerului, si tari din Vest pe primele locuri. Situatia nu e reala, intervin specialistii. Peste 12 milioane de persoane din intreaga lume afla anual ca au cancer, iar pana in 2030 numarul bolnavilor cu aceasta maladie este estimat sa se dubleze. Din motive diferite, unele tari se confrunta cu o incidenta mai ridicata a cancerului. Pe de o parte, pentru ca fac o raportare riguroasa, pe de alta parte, din motive care tin de stilul de viata exclusiv. Ceea ce mancam, cat ne miscam si cate kilograme „caram” zilnic, cate tigari fumam sunt factori de risc care vorbesc despre potentialul cancerigen al fiecarei natii in parte, scrie EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro