Sari direct la conținut

PSEUDO-AVOCATUL PRM-ist

Obiectiv - Turda

In urma unor sesizari primite de la cititorii nostri, am descoperit ca Virgil Pop nu este avocat. Desi se prezinta avocat, cum a facut-o si in campania electorala. Lider al organizatiei locale a PRM, Virgil Pop se da avocat. Ce nu stiu o mare parte a clientilor racolati este faptul ca el nu are un statut in regula.

Adica, nu a dobandit calitatea de avocat in conditiile Legii nr. 51/1995, republicata.

Potrivit acestei legi, „profesia de avocat poate fi exercitata numai de catre membrii barourilor” (art.1 alin.2). Virgil Pop era membru al unui pseudo-barou, auto-intitulat Baroul Cluj. Dar total distinct de adevaratul Barou Cluj al avocatilor, legal constituit.

Pseudo-baroul din care face parte Virgil Pop a fost infiintat prin diverse smecherii, interpretandu-se, fortat, anumite legi.

De exemplu, primele demersuri pentru a scoate avocati pe banda rulanta ii apartine unui cetatean din Orastie, Pompiliu Bota, care si-a facut o fundatie, in al carei statut a prevazut, printre obiectivele sale statutare, si acela de a crea barouri.

Dupa ani de procese in tara, cazul a ajuns pe rolul Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a apreciat ca „printre obiectele statutare ale asociatiei (…) figura „crearea de barouri”, fapt care contravine dispozitiilor Legii nr.

51/1995 care interzice crearea de barouri si exercitarea profesiei de avocat in afara Uniunii Avocatilor din Romania”. Motiv pentru care CEDO a considerat plangerea lui Pompiliu Bota drept „inadmisibila”.

Pe de alta parte, acelasi Pompiliu Bota a incercat sa inregistreze denumirea de Baroul Cluj, ca marca individuala, la OSIM. Incercare nereusita, motiv pentru care a primit un aviz de refuz provizoriu.

In aceste conditii, oficial vorbind, „avocatii” iesiti pe banda rulanta, la „apelul de seara”, prin intermediul structurilor create de Pompiliu Bota, sunt neconformi cu legislatia din Romania.

Din acest motiv, adevaratul Barou Cluj al avocatilor a trimis o adresa catre toate instantele si Parchetele din judet sa fie foarte atenti la persoane gen Virgil Pop, care-si afirma calitatea de avocat, fara a o dobandi pe calea legala.

Şiretlicul lui Virgil Pop

O demonstratie foarte simpla se poate face cu usurinta. „Avocatul” Virgil Pop nu poate pleda intr-un proces penal. De ce? Pentru ca intr-un proces penal nu poate pleda decat un avocat ADEVĂRAT. Ori, Virgil Pop este doar un pseudo-avocat.

Parchetul Turda si Judecatoria Turda refuza sa-l lase pe Virgil Pop sa pledeze intr-un proces penal

Probabil, unii isi vor pune problema: „Bun, dar l-am vazut pe Virgil Pop in procese. Cum poate sa fie prezent in procese, ca aparator, dar el sa nu fie avocat?”.

Raspunsul e mai mult decat simplu: pentru ca intr-un proces civil, genul de procese pe care Virgil Pop le prefera, nu este nevoie sa iti demonstrezi calitatea de avocat, fiind suficienta o imputernicire-delegare din partea celui care vrea sa fie reprezentat.

Ce nu stiu multi e ca intr-un proces civil pot fi reprezentati de orice persoana si nu este obligatorie calitatea de avocat! Probabil, de acest siretlic s-a folosit „avocatul” Virgil Pop. Oamenii au mers cu incredere la el, i-au dat banii ca sa-i reprezinte, cu siguranta ca el este avocat, dar… au sfarsit pacaliti.

Nu este exclus ca, din aceste motive, Virgil Pop sa fie cercetat pentru inselaciune sau pentru folosirea abuziva a meseriei de avocat. Oricum, Ziarul 21 solicita organizatiei locale a PRM sa analizeze situatia lui Virgil Pop, care este presedinte al organizatiei si sa anunte luarea unor masuri.

In fond, PRM-ul trebuie sa demonstreze ca poate face curatenie si ordine si in sanul propriei organizatii. Doar asa mesajul politic ar mai putea fi credibil. Altfel… lumea va spune ca doar gargara e de peremisti.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro