Sari direct la conținut

A fost lansat „Talk for Youth”, un podcast pentru adolescenți cu discuții despre bullying, consimțământ, violență sexuală online sau contracepție

HotNews.ro
Talk for youth podcast, Foto: Hotnews
Talk for youth podcast, Foto: Hotnews

Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală (SECS) a lansat podcastul „Talk for Youth”, o serie de 24 de episoade dedicată adolescenților cu vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani, care abordează teme precum bullying și body shaming, anxietate și depresie, violența online, dar și aspecte ce țin de educația sexuală precum contracepția, bolile cu transmitere sexuală sau consimțământ.

În fiecare episod, Ana și Luca, două personaje fictive, discută despre aspecte care le influențează viața și relațiile cu ceilalți, se precizează într-un comunicat de presă.

Talk for Youth îi încurajează pe tineri să reflecteze asupra unor teme precum stima de sine și imaginea corporală, stresul, depresia, presiunea colegilor, bullying-ul, consumul de alcool, tutun și alte substanțe, tulburările alimentare și comportamente riscante în ceea ce privește sănătatea reproducerii.

Cele două personaje ale podcastului Talk for Youth discută despre toate aceste aspecte și multe altele, în cele 24 de episoade.

În primul episod, lansat pe 30 iunie, Ana și Luca discută despre fenomenul de bullying și cum acest comportament de intimidare, deseori sistematic și repetitiv, ne poate afecta negativ sănătatea mintală și calitatea vieții.

Episoadele pot fi urmărite pe Youtube, Spotify și în toate aplicațiile de podcasting.

Cele 24 de episoade ale Talk for Youth care vor apărea săptămânal:

1. Bullying și body shaming

2. Alimentație și tulburări de nutriție

3. Anxietate și depresie

4. Consumul de droguri

5. Mituri și realități despre violență

6. Consimțământul

7. Abuzul sexual

8. Violența sexuală online

9. Rasism și xenofobie

10. Relații sănătoase vs. relații toxice

11. Controale medicale de rutină

12. Contracepție

13. ITS

14. Infertilitatea

15. Parentalitate

16. Drepturile copilului

17. Drepturile în relație

18. Violența domestică

19. Identitatea de gen

20. Norme de gen

21. Orientare sexuală

22. Inegalitatea de gen

23. Comportamente bazate pe putere

24. Violența de gen

Pentru probleme legate de educația sexuală, adolescenții au la dispoziție și aplicația de mobil Myra, realizată tot de cei de la SECS și lansată pe piață în februarie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro