Ambulantele, amendate pentru depasirea vitezei
Cele trei radare cu camere de supravegheat amplasate in localitatile Tureni, Copaceni si Martinesti dau de furca serviciilor de interventie rapida din Cluj. Mai multe masini ale Ambulantei si echipaje ale SMURD au fost identificate in trafic depasind limita de viteza maxima impusa pina acum in aceste localitati, de 50 de kilometri pe ora.
Serviciul Judetean de Ambulanta Cluj s-a trezit astfel cu zece comunicari pentru luna iunie, prin care erau informat ca echipajele de interventie au depasit limita de viteza. Ieri, alte doua astfel de notificari au sosit la sediul Ambulantei. „Sintem nemultumiti, deoarece sintem nevoiti sa intervenim rapid, in cazurile urgente.
Nu stiu cine va plati amenzile, dar in nici un caz nu noi”, a specificat managerul Serviciului Judetean de Ambulanta Cluj, dr. Carmen Diaconescu. Aceasta ne-a declarat ca a primit promisiuni de rezolvare a situatiei din partea conducerii Serviciului de Politie Rutiera Cluj.
„Se pare ca aceste comunicari continua sa apara, astfel ca sintem nevoiti sa le contestam in instanta”, a subliniat aceasta.
Si reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Cluj sustin ca se confrunta cu aceleasi neplaceri. Potrivit colonelului Liviu Cadar, purtatorul de cuvint al ISU Cluj, au fost aplicate patru amenzi in luna iunie pentru doua masini SMURD.
Urmarile acestor sanctiuni sint complexe: pe linga amenda ce trebuie achitata, soferii sint cei care acumuleaza puncte de penalizare, astfel ca acestia pot fi pusi in situatia de a nu mai putea lucra.
Politia: „Legea e si pentru soferii de pe Ambulante!”
Reprezentantii Serviciului de Politie Rutiera (SPR) Cluj sustin ca legea este pentru toata lumea, de la politisti la soferii de pe Ambulante. „Acestea nu sint amenzi, ci simple constatari.
Institutiile respective trebuie sa ne comunice prin completarea formularului pe care noi il trimitem cine conducea in momentul in care s-a depasit limita de viteza”, ne-a declarat comisarul Alexandru Muresan, comandantul SPR Cluj.
Conform procedurii, politistii trimit o invitatie posesorului masinii care a fost identificata, iar in termen de 5 zile de la primire acesta trebuie sa se prezinte pentru a declara cine a condus in acel moment masina, dupa care se elibereaza un proces verbal, trimis la adresa conducatorului care nu a respectat legislatia rutiera.
„Pentru a evita amenzile, Ambulanta sau SMURD-ul trebuie sa faca dovada faptului ca au avut in acel moment o interventie de urgenta”, a completat Muresan.