Sari direct la conținut

Armata rusă anunță că avansează în estul Ucrainei și că a mai cucerit două localități, din Luhansk și Harkov / Unul dintre sate are mai puțin de 20 de locuitori

HotNews.ro
Armata rusă anunță că avansează în estul Ucrainei și că a mai cucerit două localități, din Luhansk și Harkov / Unul dintre sate are mai puțin de 20 de locuitori
În această imagine publicată de Ministerul rus al Apărării, pe 16 iulie 2024, un tanc rusesc trage în direcția unei poziții ucrainene, dintr-o locație nedezvăluită. Sursa foto: Russian Defense Ministry Press Service / AP / Profimedia

Moscova a anunțat duminică faptul că forțele sale au capturat două sate de pe linia frontului din Ucraina, Andriivka în regiunea estică Luhansk și Pishchane, în regiunea nord-estică Harkov, informează AFP.

Ministerul rus al Apărării a afirmat, în briefingul său de presă zilnic, că unitățile armatei sale au „eliberat” ambele localități și că s-au instalat pe „poziții mai favorabile”.

Unitățile armatei ruse au „eliberat” așezările Andriivka și Pishchane „și au ocupat linii și poziții mai favorabile”, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova, într-un comunicat.

Andriivka, un sat cu mai puțin de 20 de locuitori, era una dintre ultimele așezări din regiunea estică Luhansk pe care Kievul încă o controla și a fost o țintă-cheie pentru Moscova.

Pishchane a fost, de asemenea, în vizorul trupelor ruse, deoarece ocuparea acestuia ar putea deschide calea pentru Rusia de a ajunge la râul Oskil, care se află la aproximativ 10 kilometri distanță, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Moscova susține că, în ultimele săptămâni, a cucerit o serie de sate și așezări din estul Ucrainei, deși multe dintre ele au doar câteva străzi și câteva clădiri abandonate.

Niciuna dintre cele părți nu a reușit să înregistreze un avans decisiv și atât Moscova, cât și Kievul afirmă că își provoacă reciproc pierderi grele, la aproape doi ani și jumătate după ce Rusia și-a lansat ofensiva militară.

Urmărește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro