Sari direct la conținut

Atac în rafală în Harkov / Un centru sportiv a fost distrus / Cel puțin 41 de răniți

HotNews.ro
Rusia a lansat mai multe atacuri pe 1 septembrie asupra Harkovului / FOTO: Captură video Twitter
Rusia a lansat mai multe atacuri pe 1 septembrie asupra Harkovului / FOTO: Captură video Twitter

Rusia a lovit Harkovul de aproximativ 10 ori pe 1 septembrie, rănind cel puțin 41 de persoane, au informat autoritățile locale. Atacul rusesc a afectat un centru comercial, un centru sportiv și blocuri, relatează Kyiv Independent și Ukrainska Pravda.

În jurul orei 13.00. ora locală, primele explozii au fost auzite la Harkov. Cartierele Saltivka și Nemyshlianskyi ale orașului au fost atacate, potrivit primarului Igor Terehov.

Până la ora locală 14 erau numărați 22 de răniți în Saltivka și șase în șase în cartierul Nemyshlianskyi. Două persoane sunt în stare gravă, a spus Terehov.

Mai târziu în cursul zilei, Terehov a adăugat că doi copii și doi medici au suferit răni în atacul din cartierului Saltivka 

La ora locală 15.30, numărul răniților a crescut la 41 de persoane, un bilanț care include și cinci copii, potrivit guvernatorului regiunii Harkov, Oleg Sîniegubov.

Palatul Sporturilor din Harkov a fost distrus în recentul atac asupra cartierului Nemyshlyansky. Salvatorii continuă să caute pe sub dărâmături oameni prinși, a spus Sîniehubov.

„Rusia terorizează din nou Harkpvul”, a scris președintele Volodimir Zelenski pe contul său de Telgram.

„Toate mijloacele necesare operațiunii de salvare au fost desfășurate”, a spus Zelenski, adăugând: „Și toate mijloacele necesare la nivel mondial ar trebui implicate pentru a opri această teroare. Acest lucru necesită nu mijloace extraordinare, ci suficient curaj al liderilor – curajul de a oferi Ucrainei tot ce are nevoie pentru a se apăra.”

Sîniegubov a spus că Rusia a lovit orașul de aproape 10 ori. Atacul rusesc a afectat un centru comercial, o facilitate sportivă și clădiri rezidențiale.

INTERVIURILE HotNews.ro