Sari direct la conținut

VIDEO Un atac rusesc cu bombe ghidate a lovit un bloc turn și un loc de joacă din Harkov: Cel puțin șapte persoane au murit

HotNews.ro
bloc din Harkov lovit de un atac rusesc / FOTO: Captura Video
bloc din Harkov lovit de un atac rusesc / FOTO: Captura Video

Un atac rusesc cu bombă ghidată asupra orașului Harkiv din nord-estul Ucrainei a lovit un bloc și un loc de joacă, ucigând șapte persoane, în timp ce alte cel puțin 77 au fost rănite, au anunțat autoritățile, relatează Reuters.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că printre morți se numără o fată de 14 ani. Igor Terehov, primarul orașului, a spus mai devreme pe Telegram că un copil a fost ucis la locul de joacă.

Bilanțul morților după atacul din Harkov a ajuns la 7, în timp numărul răniților a ajuns la peste 77.

Numărul morților după atacul rusesc cu bomba ghidată din Harkov a ajuns la șase, în timp ce bilanțul răniților a crescut la cel puțin 55.

Numărul persoanelor decedate a crescut la 4 după atacul rusesc asupra Harkovului. De asemenea, cel puțin 28 de persoane au fost rănite. Bilanțul anterior vorbea de trei persoane decedate.

“Ocupanții au ucis un copil chiar pe locul de joacă. Cel puțin alte trei persoane din zonă au fost rănite”, a declarat Igor Terehov la Telegram.

Alte trei persoane au fost ucise într-un bloc de 12 etaje care a luat foc în urma atacului, a adăugat el.

Un videoclip de la fața locului, distribuit de Andrii Iermak, a arătat flăcări uriașe și fum negru ridicându-se de la etajele superioare ale blocului

„Rușii au lovit din nou civili”, a spus Iermak pe Telegram.

Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, și regiunea înconjurătoare au fost mult timp vizate de atacurile rusești, în special de bombe ghidate extrem de distructive.

Președintele Volodimir Zelenski a reînnoit un apel adresat aliaților occidentali să permită atacurile cu armele occidentale capabile să lovească pe rază lungă atfel încât să poate distruge bazele aeriene militare rusești.

„Nu s-ar fi întâmplat dacă forțele noastre de apărare ar fi avut capacitatea de a distruge avioanele militare rusești acolo unde se află”, a spus Zelenski pe Telegram.
Rusia neagă constant că vizează în mod deliberat civili, dar mii de oameni au fost uciși și răniți în atacurile sale.

Urmărește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro