Sari direct la conținut

Atacul Hezbollah de duminică: Israelul spune că a ridicat dinainte 100 de avioane care au distrus mii de lansatoare de rachete

HotNews.ro
Atacul Hezbollah de duminică: Israelul spune că a ridicat dinainte 100 de avioane care au distrus mii de lansatoare de rachete
Lovituri aeriene israeliene în Liban, contra pozițiilor Hezbollah - FOTO: Rabih DAHER / AFP / Profimedia

Armata israeliană a anunțat duminică dimineață că „aproximativ o sută” dintre avioanele sale au „luat la țintă și distrus mii de lansatoare de rachete ale Hezbollah”, în timpul unor raiduri aeriene menite să contracareze un atac cu drone și rachete al mișcării libaneze, transmite AFP.

La rândul său, Hezbollah a anunțat că și-a „încheiat” atacul de duminică, după ce a lansat „un număr mare de drone” și „peste 320” de rachete Katiușa asupra a 11 baze militare din Israel și Golanul sirian ocupat de Israel, ca răspuns la moartea unuia dintre liderii săi militari într-un atac israelian asupra Beirutului la 30 iulie.

„Cu puțin timp înainte de ora 05:00, aviația israeliană a lansat „o operațiune complexă în timpul căreia o sută de avioane au lovit mii de lansatoare de rachete îndreptate spre nordul Israelului în 40 de zone de tragere din sudul Libanului”, a declarat un purtător de cuvânt militar, locotenent-colonelul Nadav Shoshani.

Ofițerul a declarat că Hezbollah „pregătea un atac pe scară largă” și că Israelul a acționat în „apărare pentru a îndepărta amenințările”.

Tirurile Hezbollah făceau parte dintr-un „atac planificat mai amplu și am reușit să dejucăm o mare parte a acestuia în această dimineață”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

„Încă evaluăm pagubele provocate de atac [și] există încă incendii”, a adăugat el, «dar vă pot spune că pagubele sunt minore» pe partea israeliană.

INTERVIURILE HotNews.ro