Sari direct la conținut

Autodenuntul lui Sebastian Ghita, in care acesta sustinea ca a participat la falsificarea raportului de expertiza privind teza de doctorat a Codrutei Kovesi, clasat de Parchet

HotNews.ro
Sebastian Ghita, Foto: Agerpres
Sebastian Ghita, Foto: Agerpres

Procurorii Parchetului General au clasat autodenuntul depus de fostul deputat Sebastian Ghita, in care acesta sustinea ca ar fi participat la falsificarea raportului de expertiza privind teza de doctorat a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, motivul pentru care procurorii au inchis cauza este ca fapta nu exista, deoarece nu sunt probe.

Anterior, surse din Parchet au declarat ca Sebastian Ghita a depus ca probe doar articole de pe Internet si „taieturi din ziare”.

Pe 27 septembrie, Sebastian Ghita a depus la Parchetul General un autodenunt, in care arata ca el si mai multi demnitari ai statului roman au falsificat si masluit raportul tehnic de expertiza prin care s-a stabilit ca sefa DNA nu a plagiat in teza de doctorat.

„Am venit sa aduc un autodenunt care vizeaza felul in care eu, Sebastian Ghita, si mai multi inalti demnitari ai statului roman au participat la masluirea, la falsificarea raportului tehnic de expertiza ce vizeaza teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi. Eu am date, elemente si informatii si vreau sa le aduc la cunostinta Parchetului General, pentru ca doar procurorul general al Romaniei sper ca mai are posibilitatea si puterea sa verifice asa ceva, care arata cum, in momentul in care s-a pus problema plagiatului tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, pentru a o proteja la acel moment, pentru ca toti credeam ca face un bine in Romania, am luat decizia ca acel raport tehnic in baza caruia consiliul acela de la minister a luat decizia ca teza Laurei Codruta Kovesi nu este plagiata, am luat decizia sa il schimbam”, declara atunci Sebastian Ghita.

In august 2012, Consiliul National de Etica a decis ca Laura Codruta Kovesi, atunci procuror general al Romaniei, nu a plagiat in lucrarea sa de doctorat. Decizia a fost luata in urma analizei raportului Comisiei tehnice.

Ulterior, pe 8 decembrie 2016, Consiliul general al CNATDCU a decis din nou ca Laura Codruta Kovesi nu a plagiat in lucrarea de doctorat, insa a constatat ca teza prezinta „reluarea unor pasaje din documente fara a le cita conform uzajului academic”.

Grupul de Investigatii Politice si Militia Spirituala au acuzat-o pe Laura Codruta Kovesi ca lucrarea sa de doctorat, sustinuta in decembrie 2011 la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative a Universitatii de Vest din Timisoara, cu titlul ”Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal”, este un plagiat, sustinand ca reproduce cuvant cu cuvant, fara sa citeze, lucrari ale altor autori din domeniu si fara sa foloseasca ghilimelele sau sa indice sursele.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro