Bolile copilariei, riscuri si complicatii asociate si imunitatea organismului. Dr. Miruna Georgescu, medic specialist pediatru, a discutat online cu cititorii
„E bine sa faci bolile copilariei la timpul lor”, spun parintii. Odata ce ai avut una din aceste afectiuni, organismul capata imunitate, iar sansele de recidiva sunt extrem de scazute. In statele occidentale si in America de Nord sunt populare asa-numitele „pox-parties” („petrecere pentru varicela”), organizate de parinti pentru a molipsi copilul de varsat de vant cat e inca mic, iar riscul de complicatii este redus. Dr. Miruna Georgescu, medic specialist pediatru, a discutat online despre bolile copilariei, riscurile si complicatiile cu care se asociaza si imunitatea organismului.
- Intrati pe MedLive.ro pentru a citi raspunsurile invitatei.
Realizator: Raluca Motei
Rujeola (pojarul), rubeola (pojarelul), scarlatina, varicela (varsatul de vant), oreionul sunt boli provocate de obicei de virusuri, care se manifesta fara foarte multe complicatii la copii. In cazul adultilor insa, aceleasi boli dureaza mai mult, eruptia este adesea mai intensa, iar starea generala este mult alterata. La adult, oreionul se poate complica cu pancreatita, meningita, orhita (la barbati), iar varicela poate avea forme prelungite, cu eruptii foarte puternice.