Sari direct la conținut

Atac masiv al Rusiei asupra Ucrainei: Bombardiere, drone și rachete au vizat teritoriul ucrainean

HotNews.ro
Atac masiv al Rusiei asupra Ucrainei: Bombardiere, drone și rachete au vizat teritoriul ucrainean
Bombardiere rusești Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Bombardiere şi drone ruseşti au zburat înspre Ucraina, marţi dimineaţă, declanșând o alerta aeriană într-o mare parte a ţării, potrivit autorităţilor locale. Este a doua zi cu lovituri masive ale Rusiei asupra teritoriului Ucrainean, relatază AFP și Reuters.

„Forţele aeriene ucrainene confirmă decolarea mai multor (bombardiere) Tu-95ms de la baza aeriană Engels (sud-vestul Rusiei). Rachetele ar putea intra în spaţiul aerian ucrainean în aproximativ două ore”, au anunţat forţele aeriene ucrainene în jurul orei locale 04.00 (nr. aceeași în România), pe reţeaua de socializare Telegram, înainte de a raporta că şi drone de atac se îndreaptă spre ţară.

Cel puțin patru persoane au murit după ce teritoriul ucrainean a fost atacat cu drone și rachete, au confirmat autoritățile de la Kiev. Sistemele de apărare antiaeriană ale regiunii Kiev au fost desfășurate de mai multe ori în cursul nopții pentru a respinge rachetele și dronele care țintesc capitala ucraineană, a declarat administrația militară a regiunii pe Telegram.

Martori citați de Reuters au vorbit despre cel puțin trei runde de explozii în cursul nopții la Kiev.

Pe de altă parte, două persoane au murit în cursul nopţii de luni spre marţi în districtul Krîvîi Rih (Krivoi Rog, centrul Ucrainei), a anunţat pe Telegram responsabilul local Evgeni Sitnicenko.

INTERVIURILE HotNews.ro