Sari direct la conținut

Bucătarul-șef al unui restaurant Michelin spune că vizionarea serialului „The Bear” e mai stresantă decât slujba sa

HotNews.ro
Bucătarul-șef al unui restaurant Michelin spune că vizionarea serialului „The Bear” e mai stresantă decât slujba sa
Jeremy Allen White și alți actori ai serialului „The Bear” într-o secvență din sezonul din 2022, FOTO: LMK / IPA Agency / Profimedia Images

Serialul „The Bear” ar putea fi considerat unul de comedie, cel puțin în ochii celor care decernează Premiile Emmy și Globurile de Aur, dar majoritatea spectatorilor, printre care se numără cel puțin un bucătar-șef al unui restaurant Michelin, ar fi de acord că este unul dintre cele mai tensionante seriale de televiziune, scrie Business Insider.

Bucătarul Joe Garcia – care a condus restaurantul Manzke din Los Angeles, distins cu stea Michelin, înainte de a deveni director culinar al legendarului Hotel Bel-Air din L.A. – consideră că povestea din serialul de succes produs de televiziunea americană FX și difuzat în streaming pe Disney+ este mult mai stresantă decât munca sa.

„Treaba mea la Manzke era să mă asigur că funcționam la nivelul unei stele Michelin, dar ajungeam acasă, îi priveam cum fac sandvișuri în The Bear și asta mă stresa mai mult,” a declarat Garcia într-un interviu acordat Business Insider.

Garcia a spus că există totuși „multe adevăruri” în serialul care urmărește povestea bucătarului fictiv Carmy, ce încearcă să transforme sandvișeria fratelui său din Chicago într-un restaurant de nivel Michelin.

Serialul face referire la mai multe restaurante reale de „fine dining”, printre care The French Laundry, cu trei stele Michelin, al bucătarului Thomas Keller.

Serialul i-a amintit bucătarului de propria experiență la un restaurant de top

Un detaliu minor care i-a atras atenția lui Garcia, care a petrecut la rândul său 6 ani la The French Laundry, a fost momentul în care Carmy a scris „Sense of Urgency” (Urgent) pe o bucată de bandă adezivă și a pus-o în bucătăria sa.

Aceleași cuvinte sunt sub fiecare ceas din bucătăriile restaurantelor lui Keller. Garcia însuși scrisese odată un semn improvizat cu „Sense of Urgency” pe bandă adezivă, asemănător cu cel al lui Carmy, în perioada în care The French Laundry trecea printr-o renovare.

„A fost un mic detaliu într-unul dintre episoade, pe care în mod normal lumea l-ar trece cu vederea,” a spus el. „Dar, fiind atât de important pentru mine în viață și în carieră, l-am observat”, a explicat el.

Garcia este de asemenea familiar cu presiunea de a obține o stea Michelin, așa cum face Carmy în cel mai recent sezon al serialului.

„The Bear” a fost reînnoit pentru un al patrulea sezon

Când Garcia era bucătar-șef la Manzke, restaurantul a obținut prima sa stea în doar 8 luni de la deschiderea din martie 2022. Garcia s-a alăturat Hotelului Bel-Air după ce Manzke s-a închis în martie din cauza dificultăților financiare.

În ceea ce privește serialul The Bear, FX a anunțat în martie că el a fost reînnoit pentru un al patrulea sezon, o decizie deloc surprinzătoare având în vedere succesul uriaș de care s-a bucurat atât în rândul spectatorilor, cât și la Premiile Emmy.

Decizia de a comanda un nou sezon pentru serial a fost anunțată înainte ca al treilea să fie lansat în streaming pe 26 iunie.

Deși nici FX, nici Disney+, nu au anunțat deocamdată data oficială de lansare pentru următorul sezon, majoritatea site-urilor specializate pe industria cinematografică se așteaptă ca el să apară cândva în 2025.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în ultima ediție a rubricii Nerd Alert:

INTERVIURILE HotNews.ro