Sari direct la conținut

Business Report: Bulgaria inaugureaza de trei ori mai multi kilometri din Centura Capitalei sale decat Romania; Cat de bogat este ministrul Transporturilor, Sorin Buse; Cum s-au descurcat marii benzinari in 2016: Petrom scade, Rompetrol creste

HotNews.ro
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto

Cat de bogat este ministrul Transporturilor, Sorin Buse. Petru Sorin Buse, ministrul Transporturilor, are putin peste 380.000 euro depozitati in banca in anul 2009. De asemenea, Buse si-a economisit banii in trei fonduri de pensii si o asigurare de viata colectiva. Ministrul Transporturilor, Sorin Buse si-a completat declaratia de avere la inceputul acestei luni. Familia Buse detine o casa de locuit pe o suprafata de 450 mp in Canada si trei autoturisme (2 Toyota Camry si un Renault Koleo). Pe langa depozitul in valoare de putin peste 380.000 euro, familia Buse si-a economisit sume consistente de bani in fonduri de pensii si o asigurare de viata. Peste 715.000 dolari canadieni a economisit familia Buse in patru fonduri de pensii si putin peste 62.000 franci elvetieni intr-o asigurare de viata. Petru Sorin Buse are si datorii, respectiv un credit in valoare de 100.000 de dolari canadieni de la Royal Bank of Canada. In 2015, ministrul Sorin Buse a incasat 120.000 de euro de la Renault-Nissan Globale Management, iar sotia acestuia a avut un salariu net in valoare totala de 102.000 dolari canadieni, scrieCapital.ro.

Bulgaria inaugureaza de trei ori mai multi kilometri din Centura Capitalei sale decat Romania. In timp ce bulgarii inaugureaza 25 de kilometri de „autostrada” din Centura Sofiei in mai putin de un an, aproape inchizand inelul din jurul Capitalei lor, din Centura Bucuresti abia ar putea fi finalizati anul acesta 8,6 kilometri. Mai mult, soseaua vecinilor de la sud are trei benzi pe sens. Desi au inceput in acelasi an demersurile pentru modernizarea soselelor de centura din jurul celor mai importante orase ale lor, respectiv in 2007, Bulgaria s-a miscat mai repede decat Romania. Dupa 9 ani, nu numai ca in jurul Sofiei se poate circula aproape peste tot pe sosea moderna, dar aceasta este si cu trei benzi pe sens. Spre comparatie, pe Centura Bucuresti, abia a fost largita la doua benzi pe sens o sectiune de 20 de kilometri din cei 72 de kilometri in total, iar anul acesta ar urma sa fie inaugurati inca 8,6 kilometri, anuntaEconomica.net.

Romania si imprumuturile de la FMI-UE-BM: Efortul de rambursare si lamuririle necesare. In contextul alegatiilor referitoare la imprumutul primit in anul 2009 din partea troicii FMI – UE – Banca Mondiala, pentru cei interesati de a judeca pe baza datelor concrete si nu a impresiilor create mai mult sau mai putin abil, am considerat utila prezentarea sumara a cifrelor implicate in aceasta actiune si a consecintelor concrete pentru finantele Romaniei. Intentia declarata pentru a alimenta conturile tarii cu aproape 20 de miliarde de euro, la dobanzi mult sub cele care puteau fi obtinute pe pietele private de capital, a fost aceea de a conferi putere de negociere pe aceste piete si putere de interventie pe cele autohtone, destul de vulnerabile la eventuale speculatii, dupa cum se demonstrase spre finele lui 2008. Pe scurt, cu toate poticnirile politicianiste de rigoare, operatiunea s-a derulat pana la capat. Acordul a fost reinnoit in alte conditii, de tip preventiv dupa care nu a mai fost nevoie nici sa se apeleze la ultima transa din suma convenita initial cu FMI si nici sa se traga nimic din sumele stabilite prin acordul de tip preventiv, informeazaCursdeguvernare.ro.

Honda Civic – Primele imagini oficiale. Honda a publicat primele imagini si primele informatii oficiale cu noua generatie Civic. Modelul va fi prezentat mai intai in SUA, debutul european urmand sa aiba loc la finalul lunii septembrie, in cadrul Salonului Auto de la Paris. Cat despre debutul comercial, cea de-a zecea generatie Honda Civic va ajunge in showroom-urile de pe Batranul Continent la inceputul anului viitor. Din punct de vedere estetic, noua Honda Civic preia elementele de design pe care le-am putut admira odata cu conceptul expus in primavara la Geneva. Cat despre versiunea europeana, aceasta va suferi cateva modificari minore, insa nu unele care sa afecteze look-ul general. In dreptul motorizarilor, noua generatie Honda Civic va renunta la unitatile aspirate natural si va miza pe motoare de turbo de 1,0 si 1,5 litri. De asemenea, Honda pregateste si versiunea Type R, lucru care nu are cum sa nu-i bucure pe fanii brandului japonez, scrieAuto-Bild.ro.

Cat ii va costa pe toti soferii falimentul Carpatica Asig. Dupa falimentul Astra Asigurari, Fondul Carte Verde, din care BAAR achita daunele externe atunci cand societatile de asigurare membre nu o mai pot face, a scazut la jumatate, catre la 7-8 milioane de euro. Pe de alta parte, estimeaza pentru Capital reprezentantii BAAR, impactul celui mai recent faliment din asigurari, cel al Carpatica Asig, asupra Biroului Carte Verde va fi similar cu cel al disparitiei Astra Asigurari. „Pornind de la informatia con￯tinuta de Comunicatul ASF din 28 iulie 2016 conform caruia la data retragerii autorizatiei de functionare, societatea Carpatica avea un numar de 936.089 de polite RCA in vigoare, comparabil cu cel pe care il avea societatea Astra la data retragerii autorizatiei (831.892 de polite), apreciem ca impactul in privinta contractelor de asigurare Carte Verde va fi acelasi ca si in cazul societatii Astra, respectiv de cca. 40 milioane eur. Aceasta suma este inclusa in suma totala de cca. 140 milioane de eur (cca. 625 milioane de lei) estimata de ASF cu titlu de cheltuieli ce vor fi suportate din Fondul de Garantare”, spun reprezentantii Biroului Carte Verde, anuntaCapital.ro.

Cum s-au descurcat marii benzinari in 2016: Petrom scade, Rompetrol creste. Cele mai mari companii petroliere din Romania au avut evolutii divergente in primele sase luni ale anului, daca ne referim la vanzarile de carburanti. In ciuda modului diferit de raportare a rezultatelor, cifrele de vanzari aferente primelor sase luni ale anului arata o crestere pentru numarul doi de pe piata, Rompetrol, si o scadere pentru cea mai mare companie petroliera din Romania, Petrom. Petrom a raportat, in primele sase luni ale anului, vanzari totale de produse rafinate de 2,27 milioane de tone, pe toate pietele pe care opereaza (Romania, Moldova, Serbia, Bulgaria), in scadere cu 2,2% fata de primele sase luni ale anului precedent. „Vanzarile totale de produse rafinate au scazut cu usor-2% comparativ cu 1-6/15. Vanzarile cu amanuntul ale Grupului au crescut cu 2% datorita cererii mai mari si a optimizarii retelei de distributie. Folosind aceeasi baza de comparatie, vanzarile cu amanuntul ale Grupului au crescut cu 5% fata de perioada similara a anului anterior. Vanzarile totale de produse rafinate, exceptand vanzarile cu amanuntul, au scazut cu 7% reflectand cresterea concurentei in activitatea de vanzari cu ridicata din regiunea de operare si impactul reviziei generale planificate a rafinariei din T2/16”, se arata in raportul Petrom, informeazaEconomica.net.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro