Sari direct la conținut

Business report: Bursa de la București avansează cu 2%, în contextul unei mișcări de revenire la nivel internațional; Haos în piața muncii: în goana de a „scăpa” de angajați, companiile apelează la demisiile în alb și concedierile prin telefon.

HotNews.ro
Business report, Foto: Hotnews
Business report, Foto: Hotnews

Bursa de la București avansează cu 2%, în contextul unei mișcări de revenire la nivel internațional. Acțiunile Fondul Proprietatea sunt pe roller-coaster. Investitorii din piețele financiare internaționale își adună puterile și se reactivează la cumpărare după prăbușirea agresivă a cotațiilor din ultimele săptămâni, precipitată de criza de coronavirus. Temperarea apariției de noi cazuri în Italia, stimulii anunțați de state, dar și multiplicarea celor care spun că activitatea economică trebuie să revină cât mai aproape de normalitate, după o avalanșă de măsuri de restricții și închideri au catapultat indicele Dow Jones Average Industrial al Bursei de la New York chiar și peste reperul de 21.800 de puncte, informează Profit.ro.

Vești bune pentru șoferi. Coronavirus pune ordine în piața asigurărilor: servicii online, mai puține daune și chiar service la ușa păgubitului. Pandemia de Coronavirus împinge de la spate piața asigurărilor din România, tradițional una dintre cele mai rigide din Europa. Firmele pun accent pe serviciile online de calitate și pe cele la domiciliul clientului, iar frecvența și severitatea daunelor încep să scadă. Sunt două fenomene așteptate de multă vreme în piață și în rândul clienților, fără rezultat, până acum. În primul rând, măsurile luate de autorități în sensul limitării deplasării oamenilor vor duce, automat, la o reducere semnificativă a circulației automobilelor și, deci, la reducerea frecvenței daunelor, notează Economica.net.

Haos în piața muncii: în goana de a „scăpa” de angajați, companiile apelează la demisiile în alb și concedierile prin telefon. Încă din urmă cu două săptămâni companiile au anunțat primele efecte ale coronavirusului asupra activităților lor, iar în zilele care s-au scurs cuvintele care au caracterizat piața muncii au fost „angajări înghețate” și „șomaj tehnic”. Sunt însă și situații în care lucurile stau chiar mai rău de atât, unde companiile care nu au un plan pentru astfel de momente de criză iau decizii abuzive, care îi pun pe angajați în situații dificile, potrivit Wall-Street.ro.

Luciditatea cifrelor: de ce istoria nu iartă proștii, care susțin în criză economia vecinilor. Marii beneficiari (beneficiarii reali – că tot e la modă acum) ai banilor pe care statul român tocmai se pregătește să-i pompeze în șomajul tehnic vor fi fermierii polonezi și cei unguri: România își produce mai puțin de jumătate din alimentele pe care le consumă – restul e import din cele 2 țări vecine (nu importăm icre de Manciuria, ci legume, fructe, lapte, carne, ouă), iar acum 2 săptămâni supermarketurile au înregistrat vânzări la fel de mari ca la Crăciunul precedent (când au fost, oricum, vânzări istorice): Așa că din cele 4 miliarde pe care guvernul le-a pregătit pentru șomerii crizei Covid-19, cel puțin 1,5 miliarde vor susține afacerile ungurești și poloneze, scrie cursdeguvernare.ro.

Europa încearcă să limiteze criza coronavirusului cu oferte fără precedent de plată a salariilor din sectorul privat. În condiţiile în care pandemia de coronavirus opreşte activitatea la nivel mondial, guvernele iau în considerare măsuri extreme pentru limitarea daunelor economice, inclusiv cea de susţinere a salariilor din sectorul privat într-o măsură nemaiînregistrată în sistemele capitaliste. Franţa, Germania, Danemarca, Marea Britanie şi alte ţări au decis preluarea plăţii salariilor companiilor cu probleme, ast­fel încât angajaţii să nu fie disponibilizaţi. Speranţa este că plătind oamenii să stea acasă, guvernele vor putea încetini răspândirea virusului, relatează Ziarul Financiar.

Ce se întâmplă cu permisele și alte documente expirate în timpul Stării de Urgență. Șoferii pot circula cu permisul expirat administrativ sau cu autorizația de circulație expirată, documentele care ies din termenul de valabilitate în perioada Stării de Urgență, pot fi schimbate în termen de 90 de zile de la încetarea Stării de Urgență, se precizează în articolul 12 din Ordonanța Militară nr. 3 emisă ieri. Este vorba despre documente emise de o Autoritate Publică, așadar prevederea nu se aplică pentru asigurarea auto obligatorie RCA, conform Auto-Bild.ro.

ANSVSA: Ciobanii pot sacrifica și vinde mieii de Paște direct din fermă! Condițiile de respectat. Potrivit ANSVSA, în contextul Sărbătorilor Pascale și al evoluției situației generate de COVID-19, autoritatea a transmis instrucțiuni la DSVSA județene, prin care s-a acordat posibilitatea crescătorilor de ovine care se află la distanțe mari de un abator autorizat sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor sau de un centru amenajat temporar de către primării/prefecturi pentru sacrificarea mieilor în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, de a sacrifica mieii în fermă/exploatație în anumite condiții, relatează Agrointel.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro