Sari direct la conținut

”Ca orice parazit”. Grindeanu atac violent la Ciucă și liberali: ”Așa zişi ostași”, ”Impostori”

HotNews.ro
Nicolae Ciucă, Foto: Inquam Photos / George Călin
Nicolae Ciucă, Foto: Inquam Photos / George Călin

Desfășurat astăzi în București, congresul PSD a fost presărat cu critici severe ale liderilor social-democrați la adresa liberalilor alături de care guvernează.

Cei care au vorbit la tribuna congresului PSD și-au pasat ideea că, în timp ce social-democrații fac, liberalii, Iohannis și Băsescu nu au realizări nici în guvernare și nici în materie de direcție strategică a României. Și că actualii liberali se sprijină doar pe realizările PSD de la guvernare.

Klaus Iohannis a fost invocat prin intermediul ”paltonului aruncat pe cetățeni” sau ”croselor de golf” (Marcel Ciolacu) sau prin ”nepăsare” (Radu Moldovan).

”Cel mai bine se pricep să fure munca altora”

Unul dintre cele mai dure discursuri le-a avut Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, care candidează pentru un nou mandat. „Actualul PSD a demonstrat că este cea mai bună soluție pentru români”, a spus Grindeanu, adăugând că partidul și țara au nevoie de continuitate.

„Să aducem pe pământ armatele de ostași galbeni”, a spus el, referindu-se la liberali și la simbolistica promovării cărții lui Nicolae Ciucă: ”Un ostaș în slujba țării”.

Liberalii care trebuie aduși, conform opiniei social-democratului, cu picioarele pe pământ. De ce? Pentru că ”Se pretind un fel de roi de albine, care dau miere, dar de fapt nu fac decât să stea cu mâinile în buzunarele altora. Cel mai bine se pricep să fure munca altora. Sunt de fapt niște viespi care-și fac cuibul în casele altora”.

”Așa ziși ostași care vor să ne facă să credem că sunt providențiali, apostolici și scriitori de succes. În realitate, sunt niște impostori, specialiști în politici parazitare”

”Ca orice parazit, încearcă să-și ucidă gazda care i-a ținut în viață. Ei vor să găsească prin tumbe politice un alt organism pe care să îl paraziteze. Le transmit că saltul lor poate fi și în gol”, a mai spus Grindeanu despre partenerii de guvernare.

INTERVIURILE HotNews.ro