Sari direct la conținut

Călin Georgescu a mers la secție să voteze. El cere deschiderea urnelor pentru că „buletinele sunt tipărite” şi „românii vor să voteze”

HotNews.ro
Călin Georgescu a mers la secție să voteze. El cere deschiderea urnelor pentru că „buletinele sunt tipărite” şi „românii vor să voteze”
Călin Georgescu, 8 decembrie, Mogoșoaia. Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Candidatul dreptei radicale Călin Georgescu a mers, duminică dimineață, la secţia de vot la care este arondat, din Mogoşoaia, unde a fost întâmpinat de susţinători. El cere deschiderea urnelor pentru că „buletinele sunt tipărite” şi „românii vor să voteze”, deși CCR a anulat alegerile prezidențiale.

Zeci de susţinători ai lui Georgescu s-au strâns duminică, în fața secției de vot. El a anunțat de sâmbătă seară că va „fi mâine la secția de votare din Mogoșoaia (la ora 8:00) și va aștepta să-și poată exercita dreptul de vot”.

„Am venit cu flori şi cu rugăciune”, spune candidatul ajuns la faţa locului. „Astăzi este ziua Constituţiei şi nu mai este nimic constituţional în România. Nu pun pe nimeni să facă nimic, este pur şi simplu un moment de reculegere. Astăzi trebuia să fie turul II al alegerilor prezidenţiale, acest vot a fost anulat, se anulează însăşi libertatea noastră”, mai spune el.

„Deschideţi secţiile, buletinele sunt tipărite”

„Eu sper să nu ajungem în primăvară, şi acest tur 2 să fie cât mai curând posibil, foarte curând posibil. Nu au de ce să mai reia de la zero. A fost deja turul 1, a fost agreat, aprobat, confirmat. Pur şi simplu trebuie să se întoarcă şi să recunoască că ceea ce a făcut Curtea Constituţională este un abuz şi o infracţiune”, a spus Călin Georgescu.

„Ei aveau informații că am peste 80% în diaspora. De asta au oprit turul 2 de vot. NATO este o organizație defensivă. Este bine că suntem în NATO, atâta timp când rămâne o organizație defensivă. Eu am spus că strategia mea este strategia păcii”, a mai spus el.

„Domnilor, deschideţi secţiile, buletinele sunt tipărite, românii vor să voteze”, a spus candidatul dreptei radicale în primul tur al alegerilor prezidențiale, care a fost anulat printr-o decizie a Curții Constitiționale.

„Eu pun întrebări!”

Întrebat de un jurnalist dacă Rusia este o amenințare la adresa României, Călin Georgescu a răspuns: „Nimeni nu este o amenințare la adresa României”.

Un jurnalist l-a întrebat dacă faptul că astăzi a scos azi înseamnă pace, Georgescu a spus: „Cine a scos oamenii în stradă? Eu am îndemnat poporul român la pace mereu”.

Georgescu a fost întrebat despre raportul SRI care vorbește despre o operațiune pregătită din timp, în favoarea candidatului dreptei radicale. „Sunteți mirați de puterea poporului român”, a răspuns el.

Întrebat dacă îl știe pe Bogdan Peșchir, despre care SRI susține că i-a finanțat campania lui Călin Georgescu pe TikTok cu sute de mii de euro, Călin Georgescu a spus: „Nu știu cine este Bogdan Peșchir”. Eu nu îl cunosc”.

După mai multe întrebări ale jurnaliștilor prezenți în fața secției de votare, inclusiv „De ce ați scos oamenii în stradă? Cum veți face pace în Ucraina? De ce îl considerați pe Putin patriot?”, Georgescu a spus: „Ați fost atenți la ce am spus? Dumnevoastră de ce amenințați? Nici nu știți ce spuneți! Eu pun întrebări! „.

Georgescu atacă CCR în presa străină. Apelul către BEC și AEP

Călin Georgescu a spus într-un interviu pentru Sky News că a fost victima unei „lovituri de stat” care a scos la iveală „regimul corupt” al României, iar CCR este „o instanță mafiotă” și a fost presată să anuleze alegerile de către un grup de țări ale Uniunii Europene și NATO care au intenționată să submineze democrația, din cauza dorinței lor de a menține războiul din Ucraina.

Amintim că CCR a hotărât vineri să anuleze alegerile prezidențiale, cu două zile înainte de desfășurarea turului 2 al scrutinului.

În motivarea deciziei sale de anulare a alegerilor prezidențiale, publicată vineri seară, Curtea Constituțională arată că libertatea alegătorilor de a-şi forma o opinie presupune dreptul de a obţine informaţii corecte despre candidaţi, astfel că trebuie exclusă ingerinţa unor entităţi statale sau non-statale în realizarea unor campanii de propagandă sau dezinformare electorală.

Totodată, după anularea alegerilor Călin Georgescu a făcut la BEC și AEP să „respecte democrația” și să lase ca „votul să se desfășoare” în continuare, pentru că decizia CCR de anulare a algerilor prezidențiale, deși obligatorie, „nu există nicio sancțiune pentru nepunerea acesteia în aplicare”.

INTERVIURILE HotNews.ro