Sari direct la conținut

Care este starea celor două fetițe rănite în timpul unui experiment la un festival de științe din Cluj / Ce spune Poliția

HotNews.ro
ambulanta, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Ambulanță (Foto: Inquam Photo / Octav Ganea)

Poliția a transmis, luni, că fetele de 9 și 11 ani cărora le-a luat foc părul în timpul unui experiment organizat la Festivalul de Științe din Cluj-Napoca nu au respectat distanţa recomandată şi au căzut peste masa unde avea loc experimentul.

Festivalul a avut loc sâmbătă, în aer liber, într-un parc din oraș, iar cele două fetițe urmăreau un experiment, alături de alți copii.

Fetița de 9 ani are arsuri pe față și la o mână, iar cealaltă a suferit arsuri în zona gâtului, pieptului și a unei mâini, iar medicii spun că starea lor este stabilă, însă necesită în continuare tratament chirurgical, conform stirilorprotv.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a arătat, luni, că poliţiştii din Cluj-Napoca au fost sesizaţi, sâmbătă, prin apel 112, de către un bărbat că două fete de 7, respectiv 11 ani, care participau la un experiment în cadrul unui atelier de chimie, s-ar fi dezechilibrat şi ar fi căzut peste masa pe care se desfăşura experimentul.

„În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti a reieşit faptul că cele două minore nu ar fi păstrat distanţa recomandată, moment în care li s-ar fi aprins şuviţe de păr. În urma evenimentului, minorele au fost transportate la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale. În continuare se desfăşoară cercetări pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă şi pentru stabilirea tuturor circumstanţelor în care a avut loc evenimentul”, a precizat IPJ Cluj, citat de News.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro