Sari direct la conținut

Casele „la rosu” preferate in defavoarea celor „la cheie”

Monitorul

Astfel, cine cauta ceva mai putin costisitor poate alege varianta achizitionarii unei case „la rosu”, adica fara finisaje, pe care ar putea ulterior sa le aplice in stil propriu.

In mod normal, o casa la rosu ar trebui sa coste cu aproximativ 50% mai putin decat o casa la cheie, aceasta din urma fiind complet finisata, iar problemele legate de orice tip de instalatie sunt deja rezolvate. Achizitionarea unei case finalizate presupune sa ai mai multi bani disponibili pentru cumparare, comparativ cu o casa „la rosu”.

Cumparatorul trebuie sa mai tina cont si de faptul ca o casa la rosu nu are instalatii electrice, teava de apa si gaze ori racordare la utilitati, acestea urmand sa fie adaugate ulterior, pe cheltuiala proprietarului. Exista in piata si case „la rosu” care nu au nici cai de acces si nici gard, acestea urmand a fi construite tot de catre proprietar.

Cazurile acestea sunt destul de des intalnite, in special cand vorbim despre proprietatile amplasate in zonele limitrofe orasului. Cu toate acestea, cine doreste sa investeasca intr-o locuinta fara sa piarda timp alergand dupa materiale sau vizionand zeci de magazine de prezentare va alege invariabil o casa la cheie, mai ales ca oferta pietei este mult mai generoasa la acest capitol.

Exista totusi si clienti care aleg o casa la rosu, pentru ca doresc in mod expres sa-si puna amprenta asupra casei in care urmeaza sa locuiasca, refuzand variantele de finisaje propuse de dezvoltator.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro