Sari direct la conținut

Cauza preliminară pentru surparea unei străzi în Sectorul 6. Nicușor Dan: „Nu trebuie să se întâmple niciodată o chestiune ca aceasta”

HotNews.ro
Cauza preliminară pentru surparea unei străzi în Sectorul 6. Nicușor Dan: „Nu trebuie să se întâmple niciodată o chestiune ca aceasta”
Foto: Facebook / Ionela Arcanu

O acumulare de apă este cauza preliminară pentru incidentul de miercuri de pe Șoseaua Orhideelor din Sectorul 6 al Capitalei când strada s-a surpat, iar un copil a căzut în groapa formată, a declarat primarul general Nicușor Dan, citat de Agerpres.

„Legat de incidentul de azi, bineînţeles că îmi pare rău. Nu trebuie să se întâmple niciodată o chestiune ca aceasta, mai ales că e vorba de o mamă şi un copil. Investighează poliţia, investigăm şi noi ce a dus la asta. Este o bucată de stradă sub care erau nişte reţele – şi de termoficare, şi de apă. Termoficarea e la Termoenergetica, apa este la Apa Nova. O să vedem”, a declarat Nicușor Dan.

Până la finalizarea anchetei, specialiștii spun că o posibilă cauză este acumularea de apă.

„Toţi specialiştii spun că probabil chestiunea aceasta s-a produs din cauza unor acumulări de apă. Deci, s-a scurs apă fie dintr-o reţea, fie din alta. În momentul în care noi să fim la sută la sută cu reţeaua de termoficare, această reţea de termoficare nouă, pe care noi o punem, are un fir detector, care instant spune unde este avaria şi unde se scurge apa. Dar pentru asta trebuie să mai cheltuim nişte bani şi să mai treacă nişte timp”, a afirmat primarul Capitalei.

O mașină a căzut, miercuri, într-o groapă formată după ce asfaltul străzii s-a surpat, în Sectorul 6 al Capitalei. Pavajul a cedat din senin după ce o mașină de salubrizare a trecut în zonă. Femeia care se afla la volan tocmai ieșise din mașină, dar a coborât apoi în craterul format pentru a-și scoate copilul care căzuse acolo după ce s-a dat jos din mașină.

Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere și difuzate de observatornews.ro arată că femeia de 43 de ani tocmai coborâse din mașină în momentul în care asfaltul s-a surpat. Ea a reușit să-și mențină echilibrul pe marginea craterului format, dar apoi a coborât în groapă să-și scoată copilul ieșise din mașină și a fost „înghițit” de asfalt.

Incidentul a avut loc pe Șoseaua Orhideelor din Capitală, în jurul orei 08.00. Locul în care a avut loc incidentul reprezintă calea de acces spre clădirea unde își desfășoară activitatea o unitate de învăţământ, a precizat Poliția Capitalei.

„De asemenea, precizăm faptul că întreaga zonă reprezintă o proprietate a unei societăți private, care aparține unei foste fabrici de tutun”, menționează Poliția Capitalei.

INTERVIURILE HotNews.ro