Sari direct la conținut

Cel puțin 13 morți într-un atac israelian asupra unei școli din Gaza

HotNews.ro
Cel puțin 13 persoane au fost ucise într-un atac israelian asupra unei școli care adăpostește palestinieni strămutați din Al-Nuseirat, în centrul Gazei, a anunțat sâmbătă agenția oficială de presă palestiniană, relatează Reuters.
Cel puțin 13 morți într-un atac israelian asupra unei școli din Gaza
Bombardamente israeliene asupra Gaza Foto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Armata israeliană a spus că analizează raportul.

Ministerul Sănătății al guvernului Hamas, care conduce Fâșia Gaza, a anunțat sâmbătă că numărul palestinienilor uciși a ajuns 38.098 de la începutul războiului cu Israelul în urmă cu aproape nouă luni, adăugând că 87.705 de persoane au fost rănite.

Săptămâna viitoare negocierile privind o încetare a focului a urmează să fie reluate, după ce Hamas a anunţat noi „idei” în acest sens, motiv pentru care Netanyahu i-a ordonat joi şefului Mossad să meargă la Doha. 

După întoarcerea în Israel, vineri seară, a şefului serviciilor de informaţii israeliene, David Barnea, care a purtat discuţii la Doha cu oficiali din Qatari, biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că o „echipă va pleca săptămâna viitoare pentru a continua negocierile”.

„Se subliniază că există încă diferenţe între părţi”, a adăugat purtătorul de cuvânt al biroului.

O sursă de rang înalt a Hamas a declarat, sâmbătă, că o propunere revizuită privind termenii unui acord între Israel şi mişcarea palestiniană prevede ca discuţiile pentru eliberarea ostaticilor israelieni, inclusiv a soldaţilor şi bărbaţilor, să înceapă în termen de 16 zile de la punerea în aplicare a primei faze a acordului, relatează Reuters.

Sursa a indicat că propunerea prevede ca mediatorii să garanteze o încetare temporară a focului, livrarea de ajutoare şi retragerea trupelor israeliene atât timp cât continuă discuţiile indirecte în vederea punerii în aplicare a celei de-a doua faze a acordului.

INTERVIURILE HotNews.ro