Sari direct la conținut

Ceremonie emotionanta la Colegiul Militar

Monitorul de Alba

Este acesta un semn ca ei se respecta, ca tin la institutia lor, ca munca fiecaruia este apreciata, precum este respectata si pretuita reputatia celor a caror viata si cariera se leaga in vreun fel de numele si profilul colegiului.

Constantin BUCEA c.bucea@monitorulab.ro

Cu generatia a 60-a in front

In decursul celor 88 de ani de cind a luat fiinta institutia, au existat 56 generatii de absolventi. Aceasta inseamna ca elevii care sint acum in anul I de studiu vor fi promotia cu numarul 60.

La festivitatile de ieri au fost fata in fata generatii care privesc cu optimism in fata cariera lor, precum si un grup de fosti elevi ai colegiului, care vorbesc cu nostalgia trecutului despre viata de elev militar sau cadru activ – ofiter, subofiter sau maistru militar.

In discursul tinut in fata frontului format din actualii elevi, impreuna cu comandantii lor, din reprezentanti ai generatiilor de absolventi, precum si invitati si oficialitati, comandantul colegiului, Voicu Cioara, mentiona: “Va rog sa-mi permiteti sa prezint invitatii care ne sint foarte apropiati, am putea spune <>: absolventii promotiei 1942 si

1947 mobilizati exemplar de catre domnul colonel Stanciu Alexandru, impreuna cu gradatii lor, precum si membri ai Asociatiei Fostilor Elevi ai L.M.”M.V.”, domnul general in rezerva Sandru Cornel, la cei 96 de ani, conduce cu competenta Liga Virtus Daco-Romana Redivivus, cei mai tineri absolventi ai colegiului, promotia a 56-a, care ne-au adus atitea satisfactii, studenti ai

academiilor militare si scolilor de maistri militari. Trebuie sa va spun ca, in ultimii 11 ani, fiecare promotie a depasit pe cea anterioara, promotia 2007 avind cele mai bune rezultate de admitere in academii si scolile de maistri, aproape 90 la suta dintre acestia fiind acum studenti in acestea”.

Sintem cei mai buni

“Personalul nostru se prezinta si la aceasta aniversare cu constiinta clara a muncii bine facute si a datoriei de a tine mereu sus steagul onoarei si gloriei colegiului. Vom actiona si in continuare pentru apararea si cresterea prestigiului acestuia, pentru adaptarea la cerintele pe care societatea si armata ni le impun.

Ne propunem sa ne mentinem statutul de cel mai important furnizor de candidati pentru admiterea in rindurile personalului armatei, concomitent cu diversificarea si imbunatatirea serviciilor de educatie, astfel incit Colegiul Militar Liceal <> sa devina atractiv chiar in conditiile suportarii contravalorii acestora.

Colegiul dispune astazi de toate cele necesare indeplinirii misiunii la standarde ridicate, iar conditiile de viata si invatatura ale elevilor nostri nu sunt cu nimic mai prejos decit ale elevilor din tarile Uniunii Europene.

Apreciem ca toate acestea, alaturi de eforturile considerabile ale cadrelor si elevilor, au facut posibila clasificarea institutiei noastre printre primele din tara, privind rezultatele la bacalaureat, si pe primul loc intre colegiile militare liceale, pentru al unsprezecelea an, consecutiv, privind admiterea in institutiile militare superioare si postliceale de invatamint.

Iar daca anul trecut am obtinut certificatul de Scoala Europeana, in acest an, alaturi de alte 49 de unitati de invatamint preuniversitar din tara, am obtinut dreptul ca o sala de clasa sa poarte denumirea de <>, fondator al Uniunii Europene”, sint cuvintele prin care comandantul Voicu Cioara sintetiza ceea ce este astazi institutia.

El mai remarca faptul ca aceasta este foarte implicata in comunitatea locala, participind, uneori decisiv, in organizarea si desfasurarea multor activitati stiintifice, cultural-artistice si sportive din Alba Iulia.

Oficialitati… intirziate

Ceremonia aniversara a fost onorata si de oficialitati locale. A fost prezent prefectul Cosmin Covaciu si subprefectul Clement Negrut, primarul municipiului, Mircea Hava, vicepresedintele Consiliului Judetean Alba, Dan Coriolan Simedru, precum si deputatul Nicolae Popa.

Cu toate ca au mobilizat toata scoala pentru ceremonia din fata colegiului, programata pentru ora 10, gazdele au reusit ca toate pregatirile sa fie in grafic. Totusi, festivitatea a inceput cu o intirziere de circa un sfert de ora.

Intreaga adunare, cu steagul de lupta si drapelul national, elevi, veterani si cadre active, a asteptat in acest timp sosirea prefectului Covaciu, care a venit insotit de deputatul Popa, probabil pentru a nu fi singurul intirziat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro