Sari direct la conținut

Ciclonul Boris în România: 19 localități din 8 județe afectate de ploile abundente

HotNews.ro
Ciclonul Boris în România: 19 localități din 8 județe afectate de ploile abundente
Inundatii (foto Agerpres)

19 localități din opt județe au fost afectate de ploile puternice, cele mai grave probleme fiind semnalate în Galați, unde două persoane au murit, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat efecte în 19 localităţi din 8 judeţe (Argeș, Bacău, Buzău, Galați, Hunedoara, Neamț, Vâlcea şi Vrancea), unde s-a intervenit pentru salvarea a peste 40 persoane (judeţul Galaţi), pentru evacuarea apei din 14 case, 25 curţi, 5 beciuri, 11 subsoluri de bloc, 5 străzi, 2 instituţii publice, 2 operatori economici. Totodată, echipajele au acţionat şi pentru degajarea a 29 de copaci doborâţi de vânt şi 1 stâlp căzut pe carosabil. În urma acestor evenimente, 8 autoturisme au fost avariate”, a transmis DSU.

Efecte semnificative au fost înregistrate în județul Galați. În urma cantităților mari de precipitații căzute, în localitățile Pechea și Grivița s-a produs o viitură și s-a intervenit pentru salvarea și evacuarea a peste 40 persoane din locuințe, surprinse de volumul mare de apă.

În urma acțiunilor de căutare, două persoane au fost găsite decedate, în localitățile Pechea și Drăgușen.

Circulația rutieră a fost temporar blocată din cauza aluviunilor și a copacilor căzuți pe carosabil pe un drum național (DN 7/VL) și pe un drum județean (DJ 203C/BZ) și este blocată pe un drum județean (DJ 159/NT) din cauza aluviunilor de pe carosabil, conform DSU.

Pentru gestionarea acestor efecte produse din cauza precipitațiilor abundente, la nivel național sunt pregătiți să intervină pompieri, polițiști, jandarmi, dar și autoritățile publice din zonele afectate.

Nouă bărci au fost trimise pentru căutarea și salvarea persoanelor din județul Galați.

Ploile abundente din România au fost provocate de ciclonul Boris, care a adus un val de aer rece în Europa din Islanda, a declarat șefa ANM, Elena Mateescu, pentru Digi 24.

INTERVIURILE HotNews.ro