Sari direct la conținut

Ciucă, în emisiunea lui Mircea Dinescu: „Mi-a plăcut preluarea lui Tudor Giurgiu – un pălmaș din talpa țării”

HotNews.ro
Ciucă, în emisiunea lui Mircea Dinescu: „Mi-a plăcut preluarea lui Tudor Giurgiu – un pălmaș din talpa țării”
Nicolae Ciucă și Mircea Dinescu/ Foto: captură Facebook - Poezie și Delicatețuri

Președintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat că i-a plăcut parodierea panoului publicitar la cartea sa, cu sloganul „Un soldat în slujba țării”, de către regizorul Tudor Giurgiu, în clipul de promovare pentru filmul „Moromeții 3”.

Ciucă a fost invitatul emisiunii de duminică a lui Mircea Dinescu, „Poezie și delicatețuri”, de la Prima TV. Liberalul a spus că o mare parte din cartea sa, „În slujba țării”, este o descriere a copilăriei și tinereții sale petrecute în Oltenia.

„Doar cu viața până am ajuns la București sunt 109 pagini. Sunt 32 de pagini doar despre Plenița și Craiova. Am scris-o cu drag”, a spus Ciucă.

„Mi-a plăcut preluarea lui Tudor Giurgiu, „un pălmaș din talpa țării””, a spus Nicolae Ciucă, izbucnind apoi în râs.

Întrebat de ce nu are atitudinea cazonă asociată în mod obișnuit cu militarii de carieră, liderul PNL a spus: „Nu este cazul, nici în armată nu reușești să te impui prin forță. Trebuie să-i simți pe oameni.”

Ciucă, parodiat în campania de promovare pentru „Moromeții 3”

în România au apărut panouri publicitare, un spot video și reclamă online asemănătoare cu cele în care apare figura lui Nicolae Ciucă – ”Un ostaș în slujba țării”. Campania va fi făcută pentru ”Moromeții 3”, film realizat după cartea lui Marin Preda, iar realizatorii au avut ideea de a ironiza campania de 4 milioane de euro făcută pe bani publici pentru cartea lui Nicolae Ciucă.

Pe contul oficial al filmului a apărut o imagine cu Horațiu Mălăiele în rolul lui Ilie Moromete, alături de mesajul „Un pălmaș din talpa țării. Cartea e deja scrisă. Avem și filmul. Din 22 noiembrie”.

Președintele PNL Nicolae Ciucă a anunțat, într-o postare pe Facebook, că va prezenta varianta tipărită a cărții sale „În slujba țării”, în cadrul emisiunii poetului Mircea Dinescu, „Poezie și delicatețuri”, difuzată duminică, la ora 14.00, la Prima TV.

„Am ales ca acest moment să aibă loc, simbolic, la Cetate, aproape de locurile copilăriei mele, cărora le-am dedicat multe pagini. Vă aşteaptă o discuţie caldă şi deschisă – în special despre prima jumătate a cărţii, în ale cărei pagini vorbesc despre experienţa mea de viaţă. Atât personale, cât şi profesionale, acele momente şi trăiri mi-au format caracterul, mi-au definit principiile şi m-au învăţat care îmi e adevărata misiune: aceea de a-mi servi ţara cu devotament, onoare şi credinţă. Ne vedem mâine, de la 14:00, pe Prima TV. O să mă vedeţi cum sunt eu, omul, în judeţul meu natal, la mine acasă”, a transmis Ciucă, înainte de difuzarea emisiunii.

Până acum, Ciucă a mai venit cu cartea sa de memorii la o emisiune la Gândul, însă era doar manuscrisul cărții care încă nu fusese trimisă la tipar.

La începutul lui august, site-ul de investigații Snoop.ro a dezvăluit că Nicolae Ciucă și-a promovat cartea pentru 2 milioane de euro, sumă ce va putea ajunge la 4 milioane de euro, prin panouri amplasate în toată țara.

Acestea sunt împărțite în 762 de afișaje: 400 de panouri, unele având mai multe fețe. 

Ovidiu Enculescu, directorul general al RAO, a spus că manuscrisul cărții lui Nicolae Ciucă a fost trimis editurii. Editorul nu vede o legătură între cartea pe care o publică și panourile folosite de PNL pentru promovarea lui Nicolae Ciucă. „Cartea lui Nicolae Ciucă o să apară în luna septembrie, dacă nu mai apare vreo chestie supranaturală”, a declarat Enculescu pentru Hotnews.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a publicat joi pe Facebook un videoclip de aproximativ două minute prin care anunță lansarea „în curând” a cărții sale „În slujba țării”. Clipul conține filmări din timpul misiunilor armatei române în Afganistan și Irak, în care se menționează participarea lui Ciucă în bătălia de la Nasiriyah, și se încheie cu decorarea generalului de către SUA.

VIDEO „A mințit”. Investigație Recorder despre Nicolae Ciucă: Mitul eroului de la Nassiriya

INTERVIURILE HotNews.ro