Sari direct la conținut

Clotilde Armand cere „un restart profund” al USR. „Nu o să arăt cu degetul persoanele responsabile pentru rezultatele slabe”

HotNews.ro
Clotilde Armand, Foto: AGERPRES
Clotilde Armand, Foto: AGERPRES

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand propune un plan de reformă a USR după rezultatele slabe de la alegerile locale. Armand susține că pasarea vinei între liderii din partid este doar o soluție pe termen scurt, ea adăugând că nu va arăta cu degetul persoanele responsabile.

„Să dai vina pe colegii tăi și să îi înjuri public e cel mai cool lucru în prezent. Pentru moment. Fiindcă audiența are nevoie de sânge iar partidele își devorează liderii în asemenea situații. Desigur că există și o luptă pentru putere sau preluarea puterii interne. Și este firesc să fie așa. Însă eu vă propun altceva”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Principii pentru reconstrucția internă

Ea susține că eșecul de la locale este „momentul unui restart profund al USR” în care taberele din partid să se regrupeze pe baza valorilor care i-au adus împreună.

„Eu n-am să încep să arăt cu degetul persoanele care sunt responsabile pentru rezultatele slabe ale partidului. Eu vă propun (membrilor și cetățenilor care cred în noi) o reconciliere și o reconstrucție din temelie a USR. Voi lansa aici curând o platformă deschisă publicului pentru a ne răspunde toți cetățenii despre ce am greșit și cum cred aceștia că putem face mai bine”, susține Clotilde Armand.

Aceasta propune ca reconstrucția internă să pornească de la patru principii, cu precizarea că pot fi adăugate și altele:

  1. Democrația în partid – componența Comitetului Politc, verificarea adreselor email pentru votul electronic, fără decizii abuzive ale Biroului Național etc.
  2. Transparența – banii din subvenție, publicarea CV-urilor și a contractelor;
  3. Solidaritatea în partid pentru filialele mici;
  4. Meritocrația în partid

Evaluarea rezultatelor de la Sectorul 1

În ce privește evaluarea rezultatelor, Armand menționează că sunt cinci organizații USR care au avut o creștere mai mare de 10.000 de voturi, comparativ cu alegerile locale precedente: București, cu o creștere de 21.420 voturi, urmat de Timiș, Brașov, Ilfov și Cluj.

Armand susține că USR a crescut la București inclusiv prin eforturile filialei de la Sectorul 1, deși ea a pierdut alegerile în fața lui George Tuță. Ea argumentează că în 2020 USR și PMP au avut împreună 12 consilieri la Sectorul 1, iar în 2024 Alianța Dreapta Unită și REPER au 13, în timp ce PSD-PNL a scăzut de la 15 la 11.

„Cred că suntem primul UAT semnificativ din România unde PSD PNL nu mai are o majoritate și nu va mai avea așa ușor (la fel ca în Timisoara) (…) Opoziția a crescut semnificativ în Sectorul 1 și vă garantez că va continua să crească”, a conchis Clotilde Armand

INTERVIURILE HotNews.ro