Sari direct la conținut

CNA a amendat cu 10.000 de lei Antena 1 pentru o ediție a emisiunii Insula Iubirii. Care a fost motivul

Robert Braia și iubita lui, la Insula Iubirii. Foto: captură Antena 1
Robert Braia și iubita lui, la Insula Iubirii. Foto: captură Antena 1

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a amendat postul de televiziune Antena 1 cu 10.000 de lei, pentru un episod din Insula Iubirii, în care unul dintre concurenți a recunoscut că a aruncat pe geam doi motani, care erau ai iubitei sale. CNA a primit 79 de reclamații cu privire la acest pasaj din emisiune, scrie Pagina de Media

Amenda de 10.000 de lei a fost decisă într-o ședință a CNA de joi, 5 septembrie. 

„În ediția din 15.07.2024 a emisiunii «Insula iubirii», radiodifuzorul nu a respectat prevederile art. 39 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002”, conform unui comunicat de presă al CNA. 

Articolul de lege la care face referire CNA precizează: „Serviciile media audiovizuale prestate de furnizorii de servicii media audiovizuale aflaţi în jurisdicţia României care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor sunt puse la dispoziţie numai într-un mod care să asigure că, în mod normal, minorii nu le vor auzi sau vedea. Printre măsurile respective se pot număra selectarea orei de difuzare, instrumente de verificare a vârstei sau alte măsuri tehnice. Acestea trebuie să fie proporţionale cu potenţialele efecte negative ale programului. Conţinutul cel mai dăunător, cum ar fi violenţa nejustificată şi pornografia, face obiectul celor mai stricte măsuri”.

CNA menționează că în ediția emisiunii Insula Iubirii difuzată în 15 iulie, în intervalul orar 22:03-22:17, „au avut loc discuții despre un incident provocat de un concurent care, fiind nemulțumit de faptul că partenera sa acorda mai multă atenție celor doi motani ai ei, a deschis intenționat fereastra, a speriat animalele, iar acestea au căzut de la balcon”. 

Și poliţiştii din Dolj au deschis o anchetă, în luna iulie, după ce, în episodul din Insula Iubirii difuzat pe Antena 1, concurentul Robert a mărturisit că a aruncat doi motani de la etajul întâi al locuinţei iubitei sale.

Anunțul poliției a venit după ce, revoltați, telespectatori și ONG-uri au cerut măsuri după declarațiile bărbatului. 

Finala emisiunii Insula Iubirii, care a fost difuzată în 28 august, a fost urmărită de aproape 1,1 milioane de români, fiind lider de audiență. 

În timpul finalei și după încheierea acesteia mai multe companii și instituții au lansat un val de ironii pe baza emisiunii, în comentariile unei postări publicate de Netflix pe Facebook.

INTERVIURILE HotNews.ro