Sari direct la conținut

CNSLR „Fratia” Mures pregateste „artileria penala” pentru infundarea liderilor CSDR

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Actiunea civila deschisa de filiala mureseana a CNSLR „Fratia” in instanta prin care liderii acestei confederatii sindicale solicitau indreptarea unei erori materiale si scoaterea CSDR din pagina destinata Uniunii Judetene a Sindicatelor a fost respinsa, ieri, de magistratii Tribunalului.

Astfel, aceasta confederatie continua sa figureze in aceeasi pozitie in Registrul Special al Sindicatelor, desi aparitia sa aici este considerata nelegala de reprezentantii CNSLR „Fratia”. Ei au afirmat ca, pur si simplu, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) a facut alegeri in CNSLR.

„Vom ataca cu recurs sentinta data de Tribunalul Mures. Vom folosi toate probele, inclusiv cele ce duc spre latura penala. Gata, am vrut sa corectam totul in liniste si fara conflicte, pentru ca suntem toti sindicalisti, dar acum suntem nevoiti sa scoatem la bataie artileria penala”, a declarat presedintele filialei CNSLR „Fratia”, Calin Orlando Cocis.

El considera ca solutia data de magistrati nu este una corecta si vine sa mentina starea de tensiune dintre cele doua confederatii sindicale.

„Vom demonstra falsul si uzul de fals, pentru ca doar asa au putut fi facute acele modificari in Registrul Special”, a adaugat Cocis. El spera, insa, ca in recurs confederatia pe care o reprezinta va avea castig de cauza.

Scandalul dintre filiala CNSLR „Fratia” si cea a CSDR s-a declansat in momentul in care liderii primei confederatii sindicale au incercat sa inscrie in Registrul Special al Sindicatelor modificarile aparute in cadrul Uniunii Judetene a Sindicatelor Libere (UJSL) Mures ‹ CNSLR „Fratia” odata cu alegerile care au avut loc in aceasta primavara.

Demersul lor s-a lovit, insa, de faptul ca in Registrul Special se operasera o serie de modificari, potrivit carora, fara stiinta lor, liderii „Fratia” au fost exclusi din UJSL.

Acest lucru a fost posibil dupa ce, fara sa anunte pe nimeni, reprezentantii CSDR au obtinut inscrierea lor in Registrul Special de la instanta ca si mostenitori ai patrimoniului sindicatelor muresene. Inscrierea acestei confederatii in pagina CNSLR „Fratia” din Registrul Special s-a produs in 2004, dupa ce CSDR s-a constituit in baza Legii 54/2003.

De cealalta parte, reprezentantii filialei „Fratia” s-au aratat surprinsi de modul in care au fost operate modificarile in Registrul Special si au spus ca CSDR a exclus, pur si simplu, sindicatele din CNSLR din UJSL.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro