Sari direct la conținut

Comitetul pentru mediu al Parlamentului European a aprobat in unanimitate o rezolutie prin care solicita Uniunii Europene sa lanseze o interdictie globala privind testarea produselor cosmetice pe animale

HotNews.ro

Interdictia UE de testare pe animale a produselor cosmetice a reprezentat un pas urias inainte, insa interdictia globala este singura garantie ca niciun animal nu va mai trebui sa sufere sau sa moara din cauza unui sampon sau a unui ruj nou, scrieEurActiv.Comitetul pentru mediu al Parlamentului European a aprobat, in unanimitate, o rezolutie prin care solicita Uniunii Europene sa lanseze o interdictie globala privind testarea produselor cosmetice pe animale. Votul final va avea loc luna viitoare.

Luna viitoare va marca cinci ani de cand Uniunea Europeana s-a plasat in prim-planul protectiei animalelor prin interzicerea vanzarii de produse cosmetice testate pe animale. In acest an, aniversarea are o semnificatie deosebita, intrucat coincide cu un vot important in Parlamentul European – care ar putea contribui la crearea unui acord international care sa puna capat definitiv testarii produselor cosmetice pe animale, la nivel global.

Luna trecuta, comunitatea pentru bunastarea animalelor s-a bucurat cand Comitetul pentru mediu al Parlamentului European a aprobat in unanimitate o rezolutie prin care solicita Uniunii Europene sa lanseze o interdictie globala privind testarea produselor cosmetice pe animale.

Comisarii si guvernele au acum ocazia de a demonstra abilitatea unei conduceri globale reale si de a transmite un mesaj catre restul lumii – niciun animal nu trebuie sa sufere sau sa moara de dragul frumusetii.

Interdictia UE de referinta a reprezentat un moment crucial pentru animalele din laboratoare – a pus in miscare o tendinta globala care a inspirat nenumarate alte natiuni.

In ultimii cinci ani, multe tari au intensificat si au pus in practica noi reguli progresive, pline de compasiune. India, Guatemala si Noua Zeeland au adoptat o legislatie restrictiva, in timp ce altele – Coreea si Turcia – au facut pasi pozitivi in ceea ce priveste testarea produselor cosmetice pe animale.

Interdictia UE a ajutat si in progresul stiintei. Datorita interdictiei, multe companii producatoare de cosmetice, dar si oameni de stiinta, si-au intensificat eforturile de a dezvolta teste alternative care ar putea fi folosite pentru a verifica siguranta produselor cosmetice fara a fi nevoie de suferinta unor animale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro