Sari direct la conținut

Conducerea liberalilor se întâlnește joi pentru a discuta „situația” din relația cu PSD / Ciucă: „Se va lua o decizie”

HotNews.ro
Conducerea liberalilor se întâlnește joi pentru a discuta „situația” din relația cu PSD / Ciucă: „Se va lua o decizie”
Nicolae Ciucă Foto: Lucian Alecu / Shutterstock Editorial / Profimedia

Liberalii se reunesc, joi, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Biroului Politic Naţional, pe fondul unor atacuri în ultima perioadă între PSD şi PNL, transmite Agerpres.

Ei vor discuta, cel mai probabil, şi despre data congresului PNL.

Luni, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că forul de conducere al formaţiunii se va reuni pentru a discuta stadiul relaţiei cu PSD. „O să avem BPN joi, pe 29 (august – n.r.), să discutăm acest aspect în forul de conducere al PNL”, a declarat Ciucă la Antena 3.

Întrebat dacă se referă la stadiul relaţiei cu PSD, Ciucă a spus: „Da, inclusiv această situaţie creată şi, în funcţie de argumentele fiecăruia, se va lua o decizie. Dar, încă o dată, dincolo de momentul atacului – au mai fost atacuri – poate nu la fel de virulente ca acum şi nu de amploarea celor de acum – va trebui să luăm o decizie cât se poate de înţeleaptă”.

Potrivit acestuia, stabilitatea coaliţiei de guvernare a fost şi a rămas importantă.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că nu are o relaţie de prietenie cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, fiind doi oameni care se respectă.

„Eu şi domnul Ciucă suntem doi oameni de bună credinţă. Am mai multă experienţă politică, mai multă experienţă să lucrez cu oamenii politici, cu consultanţii. Îmi place să cred că şi eu şi domnul Ciucă continuăm să avem filtru propriu, al nostru, când facem anumite atacuri, când luăm anumite decizii. Cred că e foarte important să ne conservăm onestitatea”, a spus Ciolacu la Gândul.ro.

Atacuri la PNL în timpul Congresului PSD, liberalii n-au rămas datori

La Congresul PSD în care Marcel Ciolacu a fost desemnat oficial candidat al partidului la alegerile prezidențiale au fost mai multe atacuri verbale la adresa PNL, a președintelui Klaus Iohanis și a lui Traian Băsescu.

Liberalii au început să reacționeze pe rețelele de socializare încă de sâmbătă la atacurile la adresa PNL din discursurile pe care liderii social-democrați le-au susținut la Congresul PSD în care Marcel Ciolacu a fost desemnat oficial candidat al partidului la alegerile prezidențiale.

Congresul PSD este unul „cum le place comuniştilor”, a afirmat vicepreşedintele PNL, deputatul Florin Roman, care susţine că „a început sfârşitul politic al lui Marcel Ciolacu”.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a afirmat, într-o postare pe Facebook, că atacurile liderilor PSD la adresa liiberalilor din timpul Congresului de sâmbătă sunt provocate de frica unui eșec la alegerile prezidențiale. 

O altă reacție de la PNL a fost aceea a europarlamentarului Siegfried Mureșan, care i-a acuzat pe social-democrați de utilizarea unui dublu limbaj.

„PSD = PSD. PSD-ul nu s-a schimbat niciodată, PSD-ul nu se va schimba niciodată. Congresul de astăzi mi-a adus aminte de PSD-ul lui Adrian Năstase din 2004 şi de PSD-ul lui Victor Ponta din 2014. Una dintre metodele lor a fost mereu a pretinde ceea ce nu sunt. Să spună una, să facă alta. Să spună una într-un loc şi pe dos în alt loc. Să spună una în Parlamentul României şi alta în Parlamentul European”, a scris Siegfried Mureşan pe Facebook.

Deputatul Gigel Știrbu a comentat un cadru de la Congresul PSD, în care apare Marcel Ciolacu, alături de secretarul general al PSD Paul Stănescu și de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

„Asta e imaginea cea mai expresivă de la congresul PSD! Un cetățean care nu poate să explice cum și-a definitivat studiile, flancat de alt individ care a transformat stuful din Delta Dunării în pășune, luând milioane de euro din fondurile europene, și altul care a scos în stradă sute de mii de oameni când a încercat să-și salveze colegii de pușcărie prin OUG 13! De ce le este frică nu vor scăpa: PNL va da următorul Președinte al României!”, a scris Gigel Știrbu.

INTERVIURILE HotNews.ro