Sari direct la conținut

Coreea de Nord a lansat iar zeci de baloane cu gunoaie peste granița cu Sudul

HotNews.ro
Coreea de Nord a lansat iar zeci de baloane cu gunoaie peste granița cu Sudul
Baloane cu gunoaie plutind peste granița dintre Coreea de Nord și de Sud, FOTO: AFP / AFP / Profimedia

Coreea de Nord a lansat alte zeci de baloane cu deşeuri către Sud, a anunţat sâmbătă armata sud-coreeană, în cea mai recentă salvă de incidente similare, informează AFP și Agerpres.

Phenianul a ridicat de la sol vineri seara circa 190 de baloane, a precizat Statul Major interarme de la Seul. Aproximativ 100 dintre aceste baloane au aterizat în Coreea de Sud, mai ales în nordul ţării.

Sacii legaţi de baloane conţineau „în principal hârtie şi deşeuri plastice”, a precizat aceeaşi sursă.

Cea mai recentă asemenea lansare a avut loc pe fundalul vizitei în Coreea de Sud a prim-ministrului nipon aflat la sfârşit de mandat Fumio Kishida, care a discutat vineri cu preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol.

Începând din luna mai, Phenianul a făcut să decoleze spre Sud 5.000 de baloane, afirmând că este vorba de represalii la baloanele cu materiale de propagandă lansate către Nord de militanţi sud-coreeni.

Relaţiile dintre cele două state vecine se află la cel mai jos nivel din ultimii ani, Coreea de Nord desfăşurând recent 250 de lansatoare de rachete balistice la frontiera naţională.

Ca răspuns la aceste acţiuni, Coreea de Sud a reluat difuzarea de propagandă prin difuzoare de-a lungul frontierei, a suspendat total un acord militar menit să reducă tensiunile şi a reluat exerciţiile de tragere cu gloanţe reale asupra insulelor frontaliere şi lângă zona demilitarizată care împarte în două peninsula coreeană.

INTERVIURILE HotNews.ro