Sari direct la conținut

Corneliu Birtok-Baneasa, inventatorul filtrului supraaspirant inversat: Sper ca in 2010 sa fie disponibil pe piata

HotNews.ro

Un student a reusit in vara anului 2009 sa atraga atentia asupra sa cu o inventie interesanta: „filtrul supraaspirant inversat”, un filtru pentru masini ce ajuta la o reducere a consumului de combustibil de pana la20%. Cu aceasta inventie Corneliu Birtok-Baneasa a obtinut medalii de aur, argint si bronz la diferite saloane de inventica.

O inventie reusita ce parea ca are un drum usor spre linia de productie. Nu a fost insa asa. Si la aceasta ora autorul ei este in cautarea unui investitor, dar sperantele nu sunt dintre cele mai imbucuratoare. O fire increzatoare in propriile forte, acesta nu se da batut si spune ca va produce filtrul cu forte proprii si cu ajutorul apropiatilor.

„Investior nu am gasit, dar cu ajutorul a doi prieteni, Lucian si Radu din Brasov, sper ca in 2010 sa fie disponibile pe piata o gama de Filtre Supraaspirante omologate RAR”, declara Corneliu Birtok-Baneasa intr-un interviu acordat celor de la AutoDigest.ro.

In prezent, tanarul inventator lucreaza la eficientizarea unui SISTEM DE TRANSFER DINAMIC AL AERULUI care este destinat transferului de aer din afara compartimentului motor pe filtrul de aer supraaspirant in vederea obtinerii unei curgeri laminare, concentrata a fluxului de aer si scaderii temperaturii acestuia pentru o crestere a randamentului volumetric al motoarelor cu ardere interna.

Ce este filtrul supraaspirant inversat?

Este un filtru multifunctional, care are ca efecte scaderea consumului de combustibil intre 15 si 20 la suta, reducerea noxelor poluante si un castig de putere al motorului pe sarcinile mici, tranzitorii si mijlocii, folosite in mediul urban. Filtrul lucreaza ca un compresor static si creaza conditiile pentru o ardere mai buna a amestecului carburant. Acum sunt peste 40 de masini pe care filtrul creat de Corneliu Birtok-Baneasa functioneaza cu rezultate foarte bune, in conditii de trafic urban si de canicula. Sint autoturisme de la cele mai ieftine pina la cele de peste 20.000 de euro. Datorită geometriei constructive asigură o bună captare si canalizare, realizând o inversare cu 180° a fluxului de aer absorbit mărind randamentul volumetric, fiind utile pentru motoarele care folosesc filtre de aer dispuse invers sensului de absortie a aerului, putem citi pe site-ul inventatorului.

Pentru inventia amintita Corneliu Birtok Baneasa a primit mai multe medalii de aur si argint la targurile internationale de inventica.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro