Sari direct la conținut

Criminalul în serie care a șocat Kenya a evadat din detenție

HotNews.ro
Criminalul în serie care a șocat Kenya a evadat din detenție
Collins Jumais (dreapta), alături de avocatul său, FOTO: Andrew Kasuku / AP / Profimedia

Collins Jumaisi, bărbatul pus sub acuzare de autoritățile din Kenya de uciderea și dezmembrarea a 42 de femei în capitala Nairobi, a evadat din custodia poliției, relatează The Guardian.

În vârstă de 33 de ani, Jumaisi a fost arestat în luna iulie, după o descoperire macabră care a șocat țara africană. Saci cu cadavre mutilate au început să fie descoperiţi începând cu data de 12 august într-o groapă de gunoi de la periferia capitalei, spre oroarea locuitorilor şi stupoarea autorităţilor.

Autoritățile au declarat inițial că iau în calcul orice ipoteză, de la posibile activităţi ale unui cult, până la omoruri comise de un criminal în serie.

„Se cristalizează că avem de-a face cu un criminal în serie, un criminal în serie psihopat care nu are niciun fel de respect pentru viața umană”, a declarat la momentul respectiv Amin Mohamed, șeful Directoratului pentru Investigații Criminaliste de la Nairobi.

El a spus de asemenea că Jumaisi a mărturisit că a ademenit și ucis 42 de femei, ale căror cadavre ciopârțite le-a aruncat apoi în groapa de gunoi.

„Avem de-a face cu un vampir, un psihopat”, a adăugat el în condițiile în care sacii cu cadavre au fost descoperiți la o distanță de doar 100 de metri de o secție de poliție.

Oficialul kenyan a precizat de asemenea că bărbatul și-a început seria de omoruri în 2022 cu soția sa și că crima cea mai recentă a avut loc pe 11 iulie.

Resila Onyango, o purtătoare de cuvânt a poliției din Kenya, a confirmat însă marți că Jumaisi a evadat dintr-un centru de detenție al poliției, alături de alte 12 persoane.

„Ei au scăpat noaptea trecută, 13 în total, inclusiv suspectul cheie în cazul cadavrelor” de la groapa de gunoi, a confirmat Oynango pentru AFP.

Jumaisi a compărut vineri în fața instanței, unde judecătorul de caz a decis prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare pe numele său pentru a permite poliției să își finalizeze investigațiile.

INTERVIURILE HotNews.ro