Sari direct la conținut

Cristian Tudor Popescu, reacție tranșantă după retragerea lui Joe Biden. Ce spune despre Kamala Harris și câteva cuvinte dure despre Trump

HotNews.ro
Cristian Tudor Popescu - CTP la podcastul Recorder, Foto: Captura de ecran
Cristian Tudor Popescu - CTP la podcastul Recorder, Foto: Captura de ecran

Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu crede că America se află în fața celei mai mari provocări din istoria ei, după retragerea din cursa prezidențială a lui Joe Biden.

„Doamna Kamala Harris, vicepreședintele ales, este o femeie de origine asiatică, după mama indiancă, tatăl este negru din Jamaica, iar ea este femeie și căsătorită cu un evreu. Iată ce mix rasial și cultural reprezintă. Aș spune, vă rog să vă țineți respirația, că doamna Kamala Harris este un fel de Laura Codruța Kovesi a Americii” – spuneam în noiembrie 2020, la Digi 24, despre fostul procuror general al Californiei, acum candidatul democrat cu cele mai mari șanse de a intra în luptă cu D. Trump”, scrie CTP pe Facebook.

Jurnalistul crede că „provocarea adresată Americii este cea mai mare din istoria ei. Barack Obama e fiul unui negru. Hillary Clinton e femeie. Kamala Harris este ambele și, în plus, înseamnă și Asia și evreii. Biden a fost un președinte bazat pe valorile democrației, pe care le-a servit exemplar, dar, ca și Trump, e alb, anglo-saxon și bărbat, șocul a fost atenuat.

Acum, practic, nu mai există plasă de siguranță pentru alegătorul american”.

Descrierea folosită de CTP la adresa lui Donald Trump e categorică: „de-o parte un misogin curvar, antiimigranți, antiavort, antijustiție, antidemocrație, proviolență și prominciună, infractor judecat și condamnat, dar aflat sub protecția unui Dumnezeu de campanie; de cealaltă, o fiică de imigranți, victimă în copilărie a segregației rasiale, un om al legii, o militantă împotriva pedepsei cu moartea și pentru drepturile minorităților defavorizate”.

Concluzia lui CTP e și ea clară: „Butonul de contrast e la maximum, cale de mijloc între cele două Americi nu există”.

INTERVIURILE HotNews.ro