Sari direct la conținut

Criticată de vecini pentru reintroducerea controalelor la frontieră, Germania promite mecanisme „flexibile”, pentru evitarea cozilor

HotNews.ro
Criticată de vecini pentru reintroducerea controalelor la frontieră, Germania promite mecanisme „flexibile”, pentru evitarea cozilor
Ofițeri ai poliției federale îi verifică pe călătorii care vin din Franța, la frontiera germano-franceză, în Baden-Württemberg, Kehl, 13 septembrie 2024. Sursa foto: Philipp von Ditfurth / DPA / Profimedia

Controalele la frontieră de-a lungul tuturor graniţelor Germaniei vor fi ţintite pentru „a combate criminalitatea transfrontalieră şi a limita şi mai mult imigraţia ilegală”, a anunțat duminică Ministerul de Interne, cu o zi înainte ca aceste măsuri extinse de control să intre în vigoare, potrivit agenției germane de presă DPA.

Statele învecinate şi-au exprimat îngrijorarea că noile controale la frontieră vor duce la întârzieri, afectând traficul transfrontalier regulat. Măsurile au fost anunţate săptămâna trecută pe fondul unei dezbateri aprige în Germania referitoare la migraţie, notează Agerpres.

Poliţia va efectua controale punctuale „în mod flexibil şi în conformitate cu actualele cerinţe de securitate. Amploarea, durata şi punctele exacte unde vor avea loc controalele vor depinde de aceşti factori”, a transmis Ministerul german de Interne.

Ministrul de interne, Nancy Faeser, a insistat că Germania „va continua să acţioneze în strânsă coordonare” cu statele vecine şi se va asigura că „locuitorii din regiunile de graniţă, navetiştii, comerţul şi afacerile vor fi afectate cât mai puţin posibil de aceste controale”.

Faeser a declarat ediţiei de duminică a tabloidului Bild că nu vor fi blocaje rutiere de lungă durată.

Totuşi, ministerul pe care îl conduce a menţionat că nu pot fi excluse anumite perturbări şi a insistat ca navetiştii şi călătorii să aibă asupra lor un document de identitate atunci când intenţionează să traverseze graniţa.

INTERVIURILE HotNews.ro