Sari direct la conținut

CTP, despre Nicolae Ciucă, după dezvăluirile cu „eroul de Nassirya”: „E capabil de orice minciună zâmbăreață”

HotNews.ro
Cristian Tudor Popescu. Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda
Cristian Tudor Popescu. Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Jurnalistul și publicistul Cristian Tudor Popescu spune că are o singură certitudine legată de Nicolae Ciucă și reamintește momentul în care șeful PNL, pe când era șeful Armatei Române, promitea că nu va face politică.

Comentariul lui Cristian Tudor Popescu vine în contextul investigației publicate de Recorder despre luptele soldaților români în Irak, în 2004, sub comanda lui Ciucă.

Jurnaliștii de investigație au vorbit cu doi generali italieni care au participat la acele lupte, care susțin că militarii români nu au fost implicați direct în lupte. Asta în timp ce într-un videoclip care promovează cartea șefului PNL acesta este prezentat ca pe un ostaș curajos, care „a dat cu-atâția dúșmani piept”, remarcă jurnalistul.

„Fiecare poate să creadă ce vrea”, concluzionează CTP, care spune despre Nicolae Ciucă că, după ce a promis că nu va face politică, atunci când era șeful Satului Major al Apărării, „se aruncă voios cu fundul în toate jilțurile pe care i le-a împins Iohannis” și e capabil de orice minciună zâmbăreață.

„Am o singură certitudine: un militar care, șeful Armatei Române fiind, pentru care cuvântul dat e sfânt, după ce declară sus și tare: «Consider atât de sfântă onoarea și demnitatea de a fi fost șeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. Odată ce ai fost șeful Statului Major al Apărării… Reprezintă demnitatea cea mai mare pentru fiecare dintre noi. Iar eu consider că nu trebuie să fie în niciun fel umbrită această poziție de activitatea în alt domeniu. Nu voi face politică» (2018, interviu la Radio România Actualități), se aruncă voios cu fundul în toate jilțurile pe care i le-a împins Iohannis, e capabil de orice minciună zâmbăreață”, scrie Cristian Tudor Popescu.

Recorder a publicat ieri o investigație jurnalistică despre operațiunile militare din Irak la care au participat soldați români conduși de Nicolae Ciucă, în prima jumătate a anului 2004. Reporterii au vorbit cu doi generali italieni care au participat la luptele din Nassiriya, unde Nicolae Ciucă a condus batalionul „Scorpionii roșii”, susțin că militarii români nu au fost implicați direct în lupte, ci au activat doar în zona Suq al Shuyukh, în afara orașului Nassiriya.

Tot ieri, în aceeași zi în care Recorder a publicat investigația despre Ciucă, și șeful PNL a publicat pe rețelele sociale un videoclip în care își promovează cartea „În slujba țării”.

Clipul conține filmări din timpul misiunilor armatei române în Afganistan și Irak, în care se menționează participarea lui Ciucă în bătălia de la Nassiriya, și se încheie cu decorarea generalului de către SUA.

INTERVIURILE HotNews.ro