Sari direct la conținut

Cum îi răspunde Biden lui Putin, după amenințarea că NATO va fi în război cu Rusia dacă Ucrainei i se permite să lanseze rachete cu rază lungă

HotNews.ro
Biden si Putin la summitul de la Geneva, Foto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia Images
Biden si Putin la summitul de la Geneva, Foto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia Images

„Nu mă gândesc prea mult la Putin”, a spus vineri președintele american Joe Biden, întrebat despre amenințările președintelui rus cu un posibil război între Rusia și NATO, în timpul unei întâlniri la Casa Albă cu premierul britanic Keir Starmer, relatează AFP.

Biden a mai spus că Vladimir Putin nu va învinge în războiul cu Ucraina.

Vladimir Putin a declarat joi că, dacă Occidentul ar autoriza Ucraina să lovească teritoriul Rusiei cu rachete cu rază lungă de acțiune, ar însemna că „țările NATO sunt în război cu Rusia”.

Biden și Starmer s-au întâlnit la Casa Albă vineri cu scopul, printre altele, de a discuta dacă vor autoriza Kievul să folosească rachete cu rază lungă de acţiune împotriva Rusiei. Cu toate acestea, un astfel de anunț ar putea fi cel puțin întârziat din cauza diviziunilor din administrația Biden.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, a anunțat cu câteva ore înainte că Statele Unite ale Americii nu plănuiesc să anunțe vineri o schimbare de politică cu privire la Ucraina și utilizarea rachetelor cu rază lungă de acțiune împotriva Rusiei.

„Nu există nicio schimbare în poziția noastră cu privire la furnizarea de capacități de atac cu rază lungă pentru ca Ucraina să le folosească în interiorul Rusiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby. 

„Nu mă aștept la niciun anunț major în acest sens”, din discuțiile dintre președintele american Joe Biden și prim-ministrul britanic Keir Starmer de vineri, a spus Kirby.

Săptămâna aceasta, Biden a admis că administrația sa lucrează la o posibilă relaxare a restricțiilor impuse Ucrainei.

INTERVIURILE HotNews.ro